29 Mart , 2024, 15:16:47

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Bebeğiniz zeki olsun isterseniz bunu yapın!

Başlatan Lă_Tăhzen!, 03 Nisan , 2011, 11:02:02

« önceki - sonraki »

Lă_Tăhzen!

Bebeğin konuşmaya daha rahat geçmesi için ebeveynlerin doğumdan itibaren tane tane ve yavaş bir şekilde konuşması gerekiyor.

   
Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Çocuk Gelişim ve Eğitimi Uzmanı Zülfiye Çakır, bebeğin anlamsız sesler çıkarmaya başladığında, onunla birlikte sesleri taklit etmenin ve tekrar etmenin faydalı olduğunu söyledi.

Bebeğe ninniler, şarkılar, tekerlemeler söylenmesi gerektiğine dikkat çeken Zülfiye Çakır, şöyle konuştu: "Telaffuz ettiği sözcükler anlam kazanmaya başladığında kelimeleri net ve doğru bir şekilde söyleyerek ona model olun. Bebeksi konuşmalardan kaçının. Mutlaka çocuğunuza, oyun oynamasına ve konuşmasına uygun ortamlar oluşturun." Çakır, ilerleyen dönemde çocuğunuzun, yaşıtları ile vakit geçirip oynamasını sağlamanın önemine dikkat çekerek, şu önerilerde bulundu: "Çocuğunuzun konuşma ve sesli mesajlarını dinleyerek ona uygun cevaplar verin. Konuşurken nesnelerle ilgili açıklayıcı bilgiler verin, 'mavi arabayla oynayalım mı?' gibi. Çocuğunuzun işaretlerle gösterdiklerini, sözel olarak anlatmaya yönlendirin."

Ebeveynlerin, 3 yaşından küçük çocuklara televizyon izlettirmemeleri gerektiğini belirten Çocuk Gelişim ve Eğitimi Uzmanı Zülfiye Çakır, çocukların bu dönemde uzun süre televizyon karşısında durmasına izin verilmemesini istedi. Bebekle birlikte resimli hikâye kitaplarına bakılmasını tavsiye eden Çakır, çocuğun konuşmaya başladığında anlattığı şeylere önem verilmesi gerektiğini kaydetti.

°o.O євяυ O.o°



:love9:  :love9:   :love9:  :love9:

♥ღвüşяαღ♥


çağınım

benim oğlum bıcır bıcır konuşuyo maşallahh  :nazar: ama kelimeleri hep düzgün söylüyoruz hepimiz doğrusunu öğrensin diye heceleyerek bile olsa konuşmasını sağlıyoruz sonra birleştirip doğrusunu konuşuyo  :nazar: :nazar:

--elif--

Alıntı yapılan: çağınım - 04 Nisan , 2011, 17:38:57
benim oğlum bıcır bıcır konuşuyo maşallahh  :nazar: ama kelimeleri hep düzgün söylüyoruz hepimiz doğrusunu öğrensin diye heceleyerek bile olsa konuşmasını sağlıyoruz sonra birleştirip doğrusunu konuşuyo  :nazar: :nazar:
kesinlikle çocuk diliyle konuşmamak lazımmış bende öyle yapıyorum kızımla tane tane konuşuyorum maşallah şu aralar herşeyi çok güzel söylüyor bugünde portakalı öğrendi portak diyo  :ehi:  :ehi:

இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ

vayyy be daha neler ogrenecez  ::) tesekkur ederım canım  bebegım doguncaya dek çok bılgılı olacamm sayenızde  :k06:  :k06:

Lă_Tăhzen!


ยรlคภ๓คz göภlüm

Konuşmak çok faydalı... Oğlum 1,5 yaşında cümleler kurmaya başladı, 2 yaşında net şekilde konuşuyordu. Şimdi de susmak bilmiyor :ehi:


****SeRaP-27****

benim kızım 7 aylık  :nazar:  :nazar: ama mama baba anne dede kelimelerini konuşuyor  :nazar:  :nazar: çok güzel taklitler yapıyor  :nazar:  :nazar:
Allahımmmm binlerce kez teşekkürler sen evladımı koru ya rabbimmmmmmm