Kestane kurabiye tarifi(resimli anlatım)

Başlatan hüzünden_gelme, 20 Mart , 2011, 00:47:57

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme



Malzemeler:

- 3 yumurta akı
- 250gr. pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- bir tutam kakule tozu ( bir tutam karanfil tozuda olabilir )
- 350 – 400gr. çekilmiş badem
- 100gr. kestane püresi
- 60gr. un
- 1 tatlı kaşığı portakal kabugu rendesi
- 1 tatlı kaşığı kakao
- ve süslemek için ½ tatlı kaşığı kakao


Yapılışı:

1- Yumurta aklarını kar yapın. Pudra şekerini ekleyin. (Bezenin  sönmemesi gerekiyordu ancak benimki söndü. Sonuç buna rağmen güzeldi.) 4  çorba kaşığı kadar bezeyi ayırın. Daha sonra süsleme için kullanılacak.
2- Vanilya, tarçın, kakule ve bademi ekleyip karıştırın. Kestane püresi,  un ve  kakao ilave ederek yoğurun. (Hafif yapışkan bir hamur olabilir.)  Hamuru 4' bölün ve her parçayı çapı 2,5 cm'lik rulolar haline getirin.  Streç folyoya sararak 2 saat buzdolabında bekletin.
3- Fırını 130 C'ye ısıtın. Rulolardan 1'er cm'lik dilimler kesin. Biraz  düzeltip yuvarlak hale getirin. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin.
4- Süsleme: Daha önce ayrılan 4 çorba kaşığı bezeden 2 tatlı kaşığı  ayırın ve yarım tatlı kaşığı kakao ile karıştırın. Kurabiyelerin üzerine  beyaz bezeyi sürün. Ortalarına kürdanla bir damlacık kakaolu bezeden  damlatın ve kürdanın ucuyla şekillendirin.
5- Önce 130 C'de 15 dakika pişirin. Sonra ısıyı 100 C'ye düşürerek 12-15  dakika daha pişirin. Bezelerin sararmaması için fırında fazla  bekletmeyin.






Alıntı