Süt Hangi Durumlarda Kansızlık Yapar?

Başlatan βαlκιz, 28 Şubat , 2011, 10:26:30

« önceki - sonraki »

βαlκιz

   İnek sütü, çocukların normal büyümesi ve gelişmesi   için gerekli iyi bir protein ve kalsiyum kaynağı bir gıdadır. Annelerin   en merak ettiği konu ise; sütün kansızlık yapıp yapmayacağıdır. Gelin   hep birlikte bu sorunu netleştirelim!
  Çok Fazla Süt İçilmesi Zararlı mıdır?
 
  Çok süt tüketen çocukların diğer gıdalar için iştahları kalmaz. Yeterli   kaloriyi almalarına rağmen dengeli bir diyet almamış olurlar. Bu nedenle   çocukların günde 500 ml süt içmeleri, 750 ml yi aşmamaları   önerilmektedir.
 
  Çok süt içmek demir eksikliğine de neden olmaktadır. Demir büyüme ve   gelişme için olduğu kadar kan yapımı için de gereklidir. İnek sütü   yeterli demir içermemektedir. Var olan demir de barsaktan iyi   emilmemektedir. İnek sütü hassasiyeti olan çocuklarda ise yavaş yavaş   sızıntı barsaktan kanamaya neden olarak kansızlık yaratabilir.

Çok süt içerek diğer gıdaları tüketemeyen ve az demir alan çocuklar   soluk renkli olur, çabuk yorulurlar, ilk yaşlarda psikomotor gelişme   geriliği olabilir.
 
  Süt, içinde bulunan yağ ve kalori, beyin ve sinir gelişmesi için   elzemdir. Bu nedenle iki yaş altındaki çocukların yağsız süt içmesi   doğru değildir.
 
  Çözüm Önerileri Nelerdir?
 
  İnek sütü çocukların büyümesi için yararlı bir gıdadır.
 
  Anne sütünde daha fazla demir bulunduğu ve bu demir barsaktan iyi   emildiği için, bebeklere ilk yaş içinde anne sütü vermek daha uygundur.
 
  Çocukların günde tüketeceği inek sütü miktarı 500-750 ml olmalıdır. Eğer bu miktar aşılırsa süt, kansızlığa yol açabilir.
 
  Marmara Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı
 

alıntıdır
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3: