Çantada tavuk tarifi(resimli anlatım)

Başlatan hüzünden_gelme, 16 Şubat , 2011, 08:10:18

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme



    malzemeler:

     

    • 200 gr. fileto tavuk göğsü -yarım tavuk göğsü yapıyor
    • 6  adet mantar
    • 2 yemek kaşığı tepeleme dolu mısır
    • 1 küçük kutu krema -200 ml.
    • 1 küçük diş sarmısak
    • 4 adet milföy hamuru
    • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
    • çay kaşığının ucuyla köri , yoksa yukarda bahsedilen baharatlardan kendi çeşninizi yapabilirsiniz
    • yarım çay kaşığı kırmızı biber
    • tuz
    Yaılışı:

    [LIST=1]
    • milföy hamurunu dondurucudan çıkardıktan sonra 5 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin ve  1 nolu resimdeki gibi kesin
    • hamuru 2 ve 3 nolu resimdeki gibi katlayıp , fırın tepsisine koyun ve önceden 200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin
    • sürenin sonunda milföy hamurları 4 nolu resimdeki  gibi olacak.sivri bir bıçak ucuyla  hamurun orta bölümündeki kabuğun  kenarlarını kesin. şimdi küçük bir çantanız var , üst parçayı şimdilik  bir kenara koyun
    • hamurlar pişerken siz bu arada tavukları kuşbaşı doğrayın
    • sıvı yağı kızdırdığınız tavaya tavukları ekleyin , rengi dönüp beyazlaşana kadar kavurun
    • mantarları dilim dilim kesin ve tavaya ekleyin
    • ezilmiş sarmısağı ve baharatları ekleyin , kavurmaya devam edin
    • kremayı ve mısırları ekleyin
    • krema yoğunlaşana kadar pişirin , hamurlar fırından çıktığında sosta pişmiş olur
    • içi boşaltılmış milföy çantalara tavuk sosu paylaştırın , sosun suyunu hamurların üzerine gezdirin
    • bir tarafa ayırdığınız üst parçayı, tavukların üzerine koyun
    • Sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun


    Alıntı[/B]