29 Mart , 2024, 10:24:49

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Şekilli pasta yapımları

Başlatan hüzünden_gelme, 07 Şubat , 2011, 21:33:34

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme



Damalı pasta nasıl yapılır?



Keklerin katlarını bir masa üzerine yayın. Keklerden farklı büyüklükte halkalar oluşturmak için, üç ayrı büyüklükte tabak-bardak bulun. Ben ortadaki ufak parça için su bardağı, bir büyük halka için ufak bir tencere kapağı, bir büyük halka için ise tatlı tabağı kullanıyorum. Tabakları kekin üzerine koyup, bıçakla kenarlarından geçin.



Keklerden oluşan dört farklı boy tekerleğiniz oldu. Halkaları bir kakaolu bir sade olacak şekilde, iç içe dizin.  Katları zıt renkler dışarı gelecek şekilde üst üste dizdiğinizde damalı pastanızı elde etmiş oluyorsunuz. Katların arasına krema, damla çikolata ve meyve parçaları koyup, hafif bir pasta yapabilirsiniz. Dört katı üstüste koyduğunuzda, oldukça büyük, 12 kişilik bir pasta elde edebilirsiniz.



Tavsiye: Kek alırken, mümkün olduğunca tam ortadan ikiye ayrılmış kekleri seçmeye özen gösterin. Kekleri çok ince tekerlekler haline getirip, elimizde taşıdığımız için parçalanabilirler.




Bir tepsiye kakaolu hamur, istenilen tipte şeritler halinde sıkılıp dolapta donduruluyormuş. Sade kek hamuru ise, bu şeritlerin üzerine dökülüyormuş.





Yıldız şeklinde pasta yapmak



Bunun için size gereken 2 adet kek. Biri diğerinden biraz daha büyük olmalı. (Yıldız şeklinde pasta yapmanın zahmetsiz olduğunu söylememiştim:)) Büyük olanı 6 üçgen dilime ayırın.



Testere uçlu bir bıçakla dilimleri ayırın. Kek keserken testere uçlu bıçak kullanmak işleri kolaylaştırıyor , aklınızda olsun. Aynı bıçakla, her bir dilimin uçundaki parçayı, üçgen oluşturacak şekilde kesin.



Şimdi sıra küçük kekte. Bir beşgen oluşturacak şekilde kenarlarını kesin ve bu parçaları çıkarın.



Artık yıldız kekiniz neredeyse hazır. Beşgenin her yüzüne birer üçgen yapıştıracaksınız. Sonrası size kalmış: İster şeker hamuruyla kaplayın, ister krema ile.






Alıntıdır...

ponçik

Kelebekliden kızıma doğumgünü pastası yapmıştım ben de  ;D