Hamsi Buğulama

Başlatan Emine, 18 Ocak , 2007, 17:38:58

« önceki - sonraki »

Emine

18 Ocak , 2007, 17:38:58 Son düzenlenme: 18 Temmuz , 2008, 20:42:09 Emine
 
Hamsi Buğulama

Malzemeler (4 kişilik) :

     1 kg. kılçığı temizlenmiş hamsi

     2 adet çarliston biber

     2 adet domates

     2 baş kuru soğan

     yarım demet maydanoz

     1/2 çay bardağı zeytinyağı

     1 çay bardağı sıcak su

     1 çay kaşığı karabiber

     1 çay kaşığı tuz

     1 çay kaşığı acı kırmızı pul biber

     1 çay kaşığı kekik



Yapılışı :

     30 cm. çapında teflon pilav tenceresine soğanın birini halka halka doğrayıp dibine serin, beş, altı dal maydanozu saplarıyla soğanların üzerine yerleştirin. Hamsinin yarısını bunların üzerine sererek yerleştirin. Domates, soğan, maydanoz ve biberi ince ince doğrayıp bir kapta karıştırın, baharat ve tuzunu ilave edin, hamsilerin üzerine koyun. Kalan yarım kilo hamsiyi malzemelerin üstünü kapatacak şekilde yayın, yağını ve suyunu ilave edin. Tencerenin ağzını kapatıp harlı ateşte bir kaynatın ve altını kısıp, yarım saat pişirin. Roka ve patates haşlama ile servis yapın.

Afiyet Olsun


minekavlak

sağol emine senin tarifin eminim daha lezzetli olur :muzz:.ben tesiye ilk önce patatesleri yuvarlak kesip koydum.üzerine hamsileri,onun üzerine, halka halka soğanları dizdim.soğanların üstünede domates ve limon dilimledim.fırına verdim.güzel oldu ama.bir dahakine senin tarifide deniyim... :icon_thumright:

ranişim

 :hungry: :hungry:ACIKTIM YAAAAA
Bir yildiz sec kendin icin gökyüzünden
gözlerin gibi parlak,
senin gibi tatli olsun,
bir yildizda bana sec,
parlakligi önemli degil yeterki sana yakin olsun!