28 Mart , 2024, 20:30:12

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Balkabağı Tatlısı

Başlatan இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ, 06 Ocak , 2011, 04:19:06

« önceki - sonraki »

இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ



Malzemeler
1 kilo balkabağı
göz kararı toz şeker
10-15 adet petibör bisküvi
1 paket krem şanti
1 bardak süt
üzeri için fındık,ceviz ya da fıstık
Yapılışı:
1.Temizlenip yıkanmış balkabaklarını tencereye alıp üzerini geçecek kadar toz şeker ekleyin.,herkes kendi ağız tadına göre kullanabilir)
2.Ocağın altını açın ve kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
3.Pişen kabakları ayrı bir kaba alıp pütür kalmayana kadar ezin.Kalan şerbeti kenara ayırın.
4.Dikdörtgen bir borcama ezilmiş kabağın yarısını dökün ve güzelce yayın.
5.Üzerine yanyana petibörleri sıralayın ve şerbeti azar azar üzerlerine dökün
6.Bisküvilerin üzerine de kalan kabağı yayın.Ilındıktan sonra buzdolabına kaldırın.
7.Krem şantiyi hazırlayın,buzdolabında soğumuş kabak tatlısının üzerine krem şantiyi yayın
8.Buzdolabından beklettikten sonra dilimleyip üzerlerini dilediğiniz gibi süsleyin ve soğuk servis yapın
Afiyet olsun.

alıntı

hüzünden_gelme

biliyorum bunuu çok lezzetli şiddetle tavsıye ederım :hungry: