Doğum Hikayeleriniz

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 17:04:15

« önceki - sonraki »

♥♥ Ecrin´in Annisi ♥♥

Alıntı yapılan: ((selma)) - 30 Temmuz , 2010, 09:35:49
AHH KARDELENNNCİMMMM SENDE NORMAL DOĞUM YAPTIN HA

BENIM SANCI ÇEKTİĞİM AKLIMA GELDI OKUYUNCAA

BAYA SANCI ÇEKMİŞİNN SEN AMA

BEN 4 SAAT FELAN ÇEKTİM ÖLÜYORUM SANDIM AMA BİZİM DRLAR ÇOKK IYIYDI

ARADA GELIP ŞAKA BİLE YAPIYORLARDI  SADECE ŞU AÇILMA VARMI DİYE BAKIYORLARDI O ZAMAN GICIK OLMUŞTUM DR A

ELİNİ ITTIM DR DA KIZDI BANA AMA SONRA GELİP BEBEK DOĞDUKTAN SONRA GÖNLÜMÜ ALDI  ;D ;D


normal dogum cok zor cokkkkkk ben öldüm bende 13 saat kuru kuru sancı cektım ve dogurdum öldüm resmen yaa hatırladıkca korkuyorum vallah ...rabbım hepınızın yardımcısı olsun...

ilkcemre

benim normal zamanlardaki adet sancılarımdan farklı değildi doğum sancım. çünkü ben adet olurken iki kere doğuruyo gibi sancı çekiyordum. bu sbeple doğumdaki sancı vız geldi  :laughing7: :laughing7: :laughing7:

nesrin_beyza&berrin

Ben epiduralli normal doğum yaptım çook kolaydı. Doğum yaptığımı anlamadım.
   


CeRoXiMo


Bu gün bir doğuma girdim ki anlatmam lazım yoksa içimde kalacak. Herkes kendi doğum hikayesini yazmış, bu doğumu yazacak olan anne de benimkinden çok farklı yazar eminim ama şahit olduğum bu doğumu paylaşmam gerek. 

Doğum fotoğrafı çekmek için planlı bir sezaryene girmiştim, bebek odaya geldi, birkaç saat de odada kalıp çekimi bitirip çıkmıştım ki doktor (ki benim de doktorum)  yanıma gelip bir akrabasının birazdan doğum yapacağını çok yorgun değilsem birkaç kare alıp alamayacağımı sordu, kabul ettim ve aşağı indik. Yine sezaryen zannettim ama değilmiş. Eyvah dedim, saatlerce kaldım hastanede... Ama hiç tahmin ettiğim gibi olmadı.

İlk doğumuymuş, bir yanda eşi diğer yanda annesi, daha yeni gelmişler hastaneye. Dün başlamış sancılar, evde beklemişler.  Hemen nst'ye alındı ve çok şiddetli sancıları çıktı. Açıklık da 6 cm civarındaydı ama kadının yüzüne bakınca sanki hiç sancı çekmiyormuş gibiydi. Aralarda muhabbet etti, sancı geldiğinde sustu, gözlerini kapatıp derin nefesler alıp verdi, geçince muhabbetine devam etti benim şaşkın bakışlarım arasında. Sürekli koridorda ve odada yürüdü, 1 kez duşa girdi, sonra yine yürüdü. 1 saat sonraki kontrolün ardından hemen doğumhaneye alındı açıklık 10cm olmuş, bebeğin başı doğum kanalına inmişti.

Belindeki bir problem sebebiyle masaya alınmadı. Yere örtüler serildi, o da diz çöktü, bazen de çömeldi,  hemşire ve ebe eğilip kontrol ediyorlardı ve daha yarım saat geçmemişti ki derin ve uzun bir inlemenin ardından bebeğin başı çıktı. İtmeyi durdurmasını söylediler ve bebeğin pozisyonunu biraz değiştirip devam et dediler ve resmen 4.-5. itişinde bebek doktorun ve annenin ellerindeydi. Kordonu da kesmeden annenin karnı-göğsü arasına yatırdılar bebeği, anneyi de hemen oturur pozisyona aldılar. Sanki ağrı kesici yüklemişçesine bir doğum oldu, Doktor son dakikada geldi, o arada bebek çıktı ve en son kordonu kestiler. Bebeği hafiften silip (annenin kucağından almadan) annesinin göğsüne doğru çıkarttılar ve göğsü tutturup emmesini sağladılar. Sadece birkaç dakika sonra emmeye başlamıştı küçük hanım, ne kadar süt geldi bilinmez ama mucize gibiydi. Doktor bunun ardından bebeği alıp kontrol etti. O arada da annede küçük bir dış yırtık olmuş, Doktorumuz onu tek bir dikiş ile halletti.

Hala inanamıyorum, ne bir tane çığlık, ne gerginlik, ne ağrı kesici, ne epizyotomi, ne Epidural, hiçbiri. Sakince hastaneye gelindi, biraz yüründü, doğumhaneye inilip iki - üç ıkınmayla bebek kucaklanıp o dakika emzirildi. Aklım hayalim durmuş durumda, görmesem inanacağım bir olay değil. İlk kez bir doğumda için için  ağladım. Bir yandan da azım açık fotoğraf çekmeye uğraştım, çömelerek doğum yaptığı için fotoğraflar biraz şekilsiz oldular, ben de çömel kalk oldukça yoruldum ama neyse. Birkaç fotoğraf çekmeye girmiştim yaklaşık 100 tane çekmişim:)

Odaya çıkınca sordum hiç mi canın yanmadı diye, çok yandı hem de nasıl ama ben hislerini gösteren biri olamadım, içimde yaşadım her şeyi ondan herhalde, Her sancıda, her kasılmada bebeğimi kucağımda hayal ettim, kendimi kafamdaki resme yoğunlaştırmış oldum ve bir şekilde acıyı dindirdim dedi. O konuştu ben ağzım açık dinledim. Doğal doğumu çok araştırmış, kurslara gitmiş, onlarca video izlemiş, en iyisinden en kötüsüne kadar, kendisini neyin beklediğini biliyormuş, belki de bu yüzden baş etmem daha kolay oldu diyor.

Bence işin içinde şans da vardı. İstediğin kadar bilinçlen, doğum zor olacaksa zor olacaktır. Bilinçlenmek ve 2 saatte doğum yapmak arasında bir bağ göremiyorum açıkçası ama ağrı ile baş etme şekli beni çok etkiledi. Doğum için hastaneye gelmeden doktor (aynı zamanda akrabası da) ile konuşmuş, ağrı kesici almak, epizyotomi, suni sancı istemiyorum diyerek bu müdahaleleri en başta bertaraf etmiş. Kendi akrabası diye mi isteklerine saygı duyuldu birkaç hafta içinde bizzat yaşayarak öğreneceğim:)

Akşam aradığımda taburcu olmuş evinde dinlenmeye başlamıştı bile. Tek dileğim bunun gibi bir doğum, yani bu kadarı da olmaz ama buna yakın bir doğum inşallah. Kendim ve tüm hamileler için elbette. Birkaç hafta sonra kendi doğum hikâyem nasıl olacak göreceğiz inşallah.

Allah hepimize bunun gibi bir doğum nasip etsin.

SiRiNe

ben sezeryanla dogum yaptim bebeklerim ters duruyorlardi böyle olmasi en iyisi olur dedi doktor ama nedense sezeryani sevmiyordum sezeryan beni dahada cok korkutuyordu normal dogumdan
cok iyi hatirliyorum masaya yatirdiklarinda :ehi: :ehi: :ehi: birakin beni ben normal doguracagim :ehi: hayir olmaz....
ben yine tekrar bagiriyorum sezeryannnn istemiyorum :ehi: amaliyathaneyi bir kahkaha aldi ve doktor yuzume bakarak
ilerde bebegin ters durmazsa ve tek bir bebek doguracak olursan normal dogurursun hadi sakinles biraz dmisti bende susmustum :ehi:

Balböceği


gülfer

cerencim rabbim hepimize bu kadar kolay doğum nasip etsin inşallah  :amin:



CeRoXiMo

gülfercim İNŞALLAH. Az kaldı göreceğiz  :hieyt:

Duygu; Son dakikada , ameliyathaneden çıkmaya da çalışırdın sen  :ehi:  Süpermiş  :ehi:

SiRiNe

Alıntı yapılan: CeRoXiMo - 15 Ağustos , 2010, 19:33:42
gülfercim İNŞALLAH. Az kaldı göreceğiz  :hieyt:

Duygu; Son dakikada , ameliyathaneden çıkmaya da çalışırdın sen  :ehi:  Süpermiş  :ehi:

vallahi öyle :ehi: ben öyle bagirdikca doktorlar guluyorlardi yuzume bakim ben bu kadar cok normal dogurmak isteyen hamile görmemistim dedi :ehi:

**Gül**

ceren bu dogun hikayesi ne guzelmis. Allahim hepimize boylesini nasip etsin insallah  :amin: :amin:
Minik Bir Ask Dogdu
     22/01/2011


CeRoXiMo

Alıntı yapılan: **Gül** - 18 Ağustos , 2010, 17:47:47
ceren bu dogun hikayesi ne guzelmis. Allahim hepimize boylesini nasip etsin insallah  :amin: :amin:

Keşke.. Çok uçuk bir istek belki ama inşallah bizim hikayelerimiz de onunki gibi olur.

elif35

16 ağustosta gece 11 gibi sancılarım başladı biraz bekledim sıklaşınca gece 2 gibi hemen acile gittik 3 cm açılma ve
%60 sancıyla yatışımı verdiler.gece 2 den sabah saat 9 a kadar kendi sancımla açılmayı beklediler ama 3 cm bir türlü açılmak bilmedi kaldım 3 cm de  :k06: sonra sabah 9 da suni sancıyı taktılar bana amaann Allah'ım diyorum başka da birşey demiyorum  :sad1: 9 buçukta açılma 6 cm oldu 10 buçukta 8 cm oldu ondan sonra gerçekten ölüyorum sandım bebeğin kafası gelmeye başlayınca beni hemen doğumhaneye aldılar doğum hemen oldu ama gerçekten son dakikalara dayanmam oldukça zor oldu doğum yapacakları korkutmak istemiyorum ama ben dedim heralde gidiyorum  :y25: son bir ıkınmayla kızım doğdu ama doktorlar hemen başına koştu ağlamıyordu öyle korktumki kızım kakasını yemiş doktorum hemen çocuk doktorlarını çağırın diye bağırdı o an ne ağlayabildim ne gülebildim sadece bakakaldım hiçbir tepki veremedim dua etmeye başladım Allah'ım ne olur kızıma bişey olmasın diye 3 tane doktor koştura koştura geldi hemen kızımı kaptıkları gibi gittiler o arada benim dikişimi attılar uyuşturdukları için hiç anlamadım ama rahim ağzındada yırtılma olmuş 15'e yakın dikişim vardı..beni odaya aldılar ama bebeğimden habersizdim 1 saat sonra hemşire kucağında kızımla gelince dünyalar benim oldu hemen röntgeni falan çekilmiş çok şükür ciğerlerine inmeden müdahale etmişler hiç bişeyi yoktu kuzumun onu kucağıma aldığımda ne sancı,ne ağrı,ne dikiş acısı hiç birşey umurumda değildi sadece o ve ben vardık sonra eşim geldi görümcemle beraber bir kızımıza baktı bir bana baktı sonra yavaşça yanağımdan öptü kızım kucağımda eşim yanımda işte mutluluk bu dedim içimden......


işte bu da benim ve Yağmur'umun hikayesi...Rabbim doğum yapacak olanlara yardımcı olsun zor ama harika birşey normal doğum  :muzz:



тнє ρяιη¢є σƒ му нєαят

elifcim eşssiz mutluluğu sende yaşamaya başladın sonunda..her ne kadar zorluklarla dünyaya gelselerde şunu biliyorum ki dünyaya bedeller..rabbim sağlıkla büyütmeni nasip etsin bir ömür boyu.. :amin: :nazar:

**Gül**

Alıntı yapılan: CeRoXiMo - 18 Ağustos , 2010, 20:24:55
Alıntı yapılan: **Gül** - 18 Ağustos , 2010, 17:47:47
ceren bu dogun hikayesi ne guzelmis. Allahim hepimize boylesini nasip etsin insallah  :amin: :amin:

Keşke.. Çok uçuk bir istek belki ama inşallah bizim hikayelerimiz de onunki gibi olur.

Ucuk da olsa dileyelim biz simdilik. Hayal kurmanin siniri olmaz nasilsa  :k06: :k06:
Minik Bir Ask Dogdu
     22/01/2011


**Gül**

Elifcigin gelmis gecmis olsun. Ne kadar zor olsada bu dogumlar sonu hep guzellik oluyor. Bebeginle bir omur boyu mutlu olursunuz insallah  :amin: :amin: :amin:
Minik Bir Ask Dogdu
     22/01/2011