28 Mart , 2024, 18:56:51

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


kabune pilavı

Başlatan asya81, 10 Aralık , 2010, 16:04:19

« önceki - sonraki »

asya81



Uploaded with ImageShack.us

Malzemeler

400 gr et (haşlanarak ufak ufak didilecek)
1-2 büyük kuru soğan (ince ince piyazlık doğranmış)
1,5-2 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı et suyu
Tuz (istenilen ölçüde)
Karabiber (bu pilavın lezzeti özellikle bu baharattan gelir ve pişerken içine, piştikten sonra da üzerine bolca ekilir)


Yapılışı

Eti haşlandıktan sonra ufak ufak didelim (et suyunu dökmeyelim kullanacağız). Piyazlık olarak (ince ince yarım halka şeklinde) doğranan soğanı tencerede 1-2 kaşık sıvı yağda çevirelim (aslında normalde çiğ soğan ve et beraber tencereye döşenmektedir ama ben evde yaparken soğanın diri kalmaması için böyle bir ön pişirme yapıyorum). Sonra soğanın üstüne eti, etin üstüne de ılık suda kabarmış pirinci döşeyelim, istenilen miktarda tuzu ilave edip, tencerede biraz da pirinçle beraber 5 dakika kadar çevirelim (pilavın tane tane olması için pirince su ilave etmeden önce tuzla beraber biraz kavurma işlemi yapmak faydalıdır), en üste de haşlanmış nohutları koyalım ve çok az bir miktar karabiber ekelim. Bu malzemelerin üzerine kaynar haldeki et suyunu dökelim ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pilavın suyunu çekmesini bekleyelim. Suyunu çeken pilavın altını kapatıp, 5-10 dakika kadar demlenmeye bırakıp, bu sürenin sonunda tencerede harmanlayalım ve servis tabağına alalım, üzerine tekrardan bolca karabiber dolaştırıp sıcak sıcak servis yapalım, afiyetle yiyelim :)

asya81

eşim ıspartalı olduğu için sık sık yaparım çook lezzetlidir :hungry:acıktım o yüzden sevdiğim yaptığım tatları paylaşayım dedim:)

Balböceği

Eline saglik canim Bende deniycem  :icon_thumright:

asya81

saol canım mutlaka dene çoook güsel :hungry: :hungry:

Lă_Tăhzen!

BU PİLAVDAN YAPACAKTIM HASLANMIS NOHUTUMM YOKK KESKE SABAHTAN BAKSAYDIM TARIFINE   :-\

Dilara Ebrar

bende cok severim böle tatları.iç pilav gibi.çok ta güsel görünüyor ellerininse sağlık
Allahım! Bana değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etme gücü, değiştirebileceğim şeyleri değiştirme cesareti ve bu ikisi arasındaki farkı anlayabilme sağduyusu ver...

asya81

Alıntı yapılan: Lă_Tăhzen! - 24 Ağustos , 2011, 16:34:16
BU PİLAVDAN YAPACAKTIM HASLANMIS NOHUTUMM YOKK KESKE SABAHTAN BAKSAYDIM TARIFINE   :-\
olmasada olur ama nohutta lezzet veriyor olmadı marketten haşlanmış nohut alıver

asya81

Alıntı yapılan: Dilara Ebrar - 24 Ağustos , 2011, 16:38:16
bende cok severim böle tatları.iç pilav gibi.çok ta güsel görünüyor ellerininse sağlık
harika bir lezzet tavsiye ederim ben bulgurlu yapıom pirinç yasak öylede deneyebilirsiniz

Lă_Tăhzen!

Alıntı yapılan: asya81 - 24 Ağustos , 2011, 16:43:13
Alıntı yapılan: Lă_Tăhzen! - 24 Ağustos , 2011, 16:34:16
BU PİLAVDAN YAPACAKTIM HASLANMIS NOHUTUMM YOKK KESKE SABAHTAN BAKSAYDIM TARIFINE   :-\
olmasada olur ama nohutta lezzet veriyor olmadı marketten haşlanmış nohut alıver


VALLA CANIM BURDA TURKIYEDEKI GIBI HERSEY BULUNMUYOR MARKETLERDE FALAN :/

ATIK BIDAHAKI SEFERE YAPARDIM BUNDAN  BUNUN YERINE ÖZBEK PİLAVI YAPICAM TEK FARK HAVUC VAR NOHUT YERINE

asya81

Alıntı yapılan: Lă_Tăhzen! - 24 Ağustos , 2011, 16:56:18
Alıntı yapılan: asya81 - 24 Ağustos , 2011, 16:43:13
Alıntı yapılan: Lă_Tăhzen! - 24 Ağustos , 2011, 16:34:16
BU PİLAVDAN YAPACAKTIM HASLANMIS NOHUTUMM YOKK KESKE SABAHTAN BAKSAYDIM TARIFINE   :-\
olmasada olur ama nohutta lezzet veriyor olmadı marketten haşlanmış nohut alıver


VALLA CANIM BURDA TURKIYEDEKI GIBI HERSEY BULUNMUYOR MARKETLERDE FALAN :/

ATIK BIDAHAKI SEFERE YAPARDIM BUNDAN  BUNUN YERINE ÖZBEK PİLAVI YAPICAM TEK FARK HAVUC VAR NOHUT YERINE
doğrudur canım kısmet değilmiş artık dediğin gibi bidahakine yaparsın :opucuk:  bende özbek pilavını deneyim bir ara havuç yakışır pilava :icon_thumright: