15 Aylık Bebek: ”Arkadaş Arıyorum Arkadaş”

Başlatan βαlκιz, 28 Kasım , 2010, 20:29:41

« önceki - sonraki »

βαlκιz

15 aylık bir bebeğin arkadaşı olur mu? Hem Evet, hem Hayır! Bu yaştaki bir çocuk halen kendini dünyanın merkezi sanmaktadır. Onun dışındaki her şey onun için yaratılmıştır! Bu nedenle 15 aylık iki bebeği yan yana getirdiğinizde birbirlerine pek yüz vermezler.

Oyun ve Oyuncak :



Bu yaştaki bebekler birbirlerine yüz vermezle; ama ''paralel oyun'' denilen bir oyun oynarlar! Yan yana gelen çocuklar birbiriyle ilişkiye girmeden, yan yana oyun oynarlar. Muhtemelen birbirlerini izlerler; ama iletişim ve oyuncak paylaşımı yapmazlar. Bebeklerin oyun gruplarında bir araya gelip, sosyal yaşamı(birlikte yaşamı) öğrenmeye başlamaları için hiç de erken değildir. Unutmayın bebekler her şeyi öğrenir; birlikte yaşamak dahil.

Oyuncak ise bebeklerin şimdilik gerçek arkadaşıdır. Ona tam olarak hakim olabilir ve ona istediği her şeyi yapabilir. Oyuncak sadece zaman geçirme aracı olarak görülmemeli. Bebeklerimizin dünyaya hazırlığı için harika araçlardır oyuncaklar. 15 aylık bir bebeğin bazen bir kaleme bile hayranlıkla baktığına  hepimiz şahit olmuşuzdur. Bu nedenle basit ve çocuğun kendi zihinsel gelişimini destekleyecek oyuncaklar almak en iyi çözüm olacaktır. Bırakın miniğiniz  hayal gücünü kullansın, kim bilir belki de o kaleme binip uçabileceğini düşünüyordur?!

Kategorize Etmek :



15 aylık bebek köpek görünce kedi sesi çıkarabilir!Yapılan araştırmalarda bir yaşını geçen bebeklerin nesneleri ve canlıları sınıflandırabildikleri saptanmıştır.Yani onlar için kedi ve köpek birbirine benzer ve isimlerini karıştırmakta sorun yoktur.Onu her zaman düzeltmeniz kendisini engellenmiş hissettirebilir.''Hayır bu kedi değil'' demek yerine ''Can ,bak bu köpek''gibi daha olumlu cümleler kurmalısınız.

Bebekle Yolculuk :



Bu yaşlarda bir bebekle yolculuk yaptınız mı? Eminiz ki hepiniz biraz irkildiniz. Panik Yok.Bebekler ortam değiştirmeyi,rutinlerinin bozulmasını pek istemezler,bu nedenle yolculuk ,çoğu bebek için sorun olabilir.Belki uzaklardaki bir babaanneye veya teyzeye yapılan bir yolculuk olabilir bu.Eğer siz de arabaya ya da uçağa binince mışıl mışıl uyuyan bebeklere sahip ,şanslı azınlıkta değilseniz işiniz biraz zor olacaktır.Sıkılınca onun dikkatini çekeceğiniz bol miktarda oyuncak almaya ve olası mide bulantılarına  karşı hazırlıklı olun.Mümkünse yanınızda size yolculuk boyunca eşlik edecek birisi olmasına dikkat edin.Bol miktarda çamaşır ve kıyafet almayı da unutmamalısınız.

İki Kelime Bir Araya Geliyor :



Geçen yıl bu zamanlar bir kumru gibi cıvıldayarak başlamıştı, sonra agu gibi kelimeler çıktı, zamanla baba gibi daha anlamlı kelimeler geldi küçük ağızdan şimdi ise sıra cümle kurmakta.

Bu aylarda çocuğunuz ''güle güle'', ''anne gel ''gibi iki kelimeyi yan yana getiren cümleler kurabilir. Siz veya çevrenizdekiler onunla konuştukça o da sizin gibi konuşmak isteyecektir. Demek ki bu işi çok iyi yapıyorsunuz aferin size ,bir canlıya kendini ifade etmesini öğretiyorsunuz. Doğa bunu yüz binlerce yılda yaptı ,siz ise bir yılda başardınız!Sohbete devam..

Vitaminler :



Onbeş aylık bebeğiniz yeterince renkli beslenmiyorsa ona vitamin takviyesi yapmak gerekebilir. Özellikle bu yaştaki bebeklerin A ve B vitaminini yeterince almaları gerekir.

Ülkemiz bebekleri için özellikle önemli olan ise Demir Mineralidir. Kansızlık olarak da adlandırılan hastalık ülkemizde çok yaygındır. Bu nedenle bebeğin vitamin ve mineral dengesinin doktor tarafından yapılacak bir kontrolle saptanmasına ve gerekli önlemlerin alınmasına gerek duyulmaktadır.

Bilgi Hapı:

Çocuğunuzla yapacağınız bir tatil veya seyahat öncesi bir liste oluşturun.Onun tipik bir gününü kafanızda canlandırın.Sabah kalkıyor,alt değiştirme,yemek,oyun zamanı....Bu şekilde onun bir gün içinde ihtiyacı olan her şeyi listenize kayıt edin.Sonra bavulunuzu bu listeye göre hazırlayın. Çantanıza koymayı unuttuğunuz çok ufak bir eşya başınızı çok ağrıtabilir, dersinizi iyi çalışmalısınız.Hazırlık yaptığı çantayı tamamen evde unutan anne sayısı da az değildir.Aman Dikkat...Bol şanslar!!
alıntıdır
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

ponçik

Biz de tam bu kıvamdayız, ayrıyeten 2 yaş sendromuna galiba çooooooooook erken gireceğiz  :tongue3:
Şimdiden ben bilirim, ben yaparım durumları başladı bile  :cildir:



asliturgut

Ayy benim çocuğumda o yaşlara gelsin de o tavırlarını göreyim bi  :love7: :love7: :love7:

Shawinsey

What should I do to make them look beautiful and fresh?