28 Mart , 2024, 11:09:47

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Kabaklı ve Sakızlı Muhallebi

Başlatan இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ, 23 Kasım , 2010, 02:32:55

« önceki - sonraki »

இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ




Kabak mevsiminde yapılabilecek çok leziz bir tarif... Eğer sizler de kabaktan yalnızca "kabak tatlısı" yapmak istemeyenlerdenseniz, mutlaka deneyin..

Malzemeler

250 gram balkabağı

İki buçuk su bardağı tozşeker

Yeteri kadar su

2 su bardağı nişasta

2 su bardağı süt

1 parça damla sakızı


Üzerine: Kıyılmış antepfıstığı

Yapılışı

Balkabağını dilimleyip bir tencereye alın. Üzerine bir buçuk su bardağı tozşeker ve yarım çay bardağı suyu ekleyip kısık ateşte kaynatın. Kabaklar yumuşayınca, ocaktan almadan bir çatalla ezin. Daha sonra 1 su bardağı nişastayı 1 su bardağı suda açıp kabağa ekleyin. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın.

Ayrı bir tencerede süt, damla sakızı ve kalan bir su bardağı tozşekeri kaynatın. 1 su bardağı nişastayı 1 su bardağı suda açıp sürekli karıştırarak kaynayan sütün üzerine ilave edin. Koyulaşınca ocaktan alın. Sütlü karışımı hafifçe ıslattığınız bir kaba dökün. Üzeri katılaşana kadar bekleyin. Daha sonra üzerine balkabaklı karışımı ekleyin. Buzdolabına alıp dondurun. Dilimleyerek tabaklara aktarın. Üzerine kıyılmış antepfıstığı serperek servis yapın.