28 Mart , 2024, 16:18:18

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


bebeğinizin sancısı varsa

Başlatan masalım2010, 07 Ekim , 2010, 11:10:47

« önceki - sonraki »

masalım2010

Bebek günde üç saatten fazla ağladığında sancısı olduğu söylenir. Her ne kadar tanımlamaya uymasa da bebeğiniz ağladığında onu susturamamak bir aile için kötü bir deneyimdir. Aşağıda Parent Soup ailesindekilerin ağlayan bebeğinizi sakinleştirmek için tavsiyelerini bulabilirsiniz.

Satın almadan önce ödünç alın
"Arkadaşımdan titreşimli koltuğun bebeğini sakinleştirdiğini duydum. Ben de bebeğimin sevebileceğini düşünüp o koltuktan satın aldım. Ancak bebeğim koltuktan nefret etti. Size tavsiyem almadan önce ödünç alın. Çünkü her bebekte işe yaramayabiliyor."

Nane şekerinin yeni kullanımı
" Benim bebeğimi sakinleştirmek için evde uyguladığım bir yöntemim var! Bir ons ılık suyun içine bir tane nane şekeri atın ve çözülene kadar bekleyin. Bebekler bu tadı seviyor ve üzerlerinde sakinleştirici etkisi oluyor."

Aile bağı
"Kızım çok sık huzursuzlanıyordu ama iyileşmeye başladığını söyleyebilirim. Şu an kızım 7 aylık ve artık ayda sadece bir yada iki gece huzursuzlanıyor. Bunu sağlayabilmek için mümkün olduğu kadar bebeğimizi taşıyıcıya koyduk ve ağlamasını kontrol edemediğimizde ona banyo yaptırdık. Hatta evimizde aile yatağımız bile var. Bunların hepsi bizde işe yaradı. Sizde işe yarayıp yaramayacağını görmek için denemelisiniz."

Elektrikli kurutucudan fazlası
"Kızım sakinleştirme tekniklerinin hiçbirinden hoşlanmıyor. Bunun üzerine bebeğimi iskemlesinde oturtup üzerine elektrikli kurutucu koyduğumda bebeğimin sakinleştiğini fark ettim. Hareketi, sesi ve ısısı bebeğimin çok hoşuna gitti."

Baby Bjorn Askısı
"Beni rahatlatan tek şey bebeğimi Baby Bjorn askısına koymaktır. Diğer askıları da denedik ancak bebeğim bunlarda kendisini rahat hissetmedi. Bebeğim ne zaman ağlarsa eşim yada ben bebeğimizi Baby Bjorn askısına koyup 10-15 dakika yürüyoruz. Sanırım bana yakın olmayı seviyor. Aynı zamanda o askıdayken büyük oğlumla oynayabiliyorum yada evi toplayabiliyorum. Baby Bjorn'ün pahalı olduğunu biliyorum ancak oğluma ve bana sağladığı rahatlık için beş katını vermeye razıyım. Onsuz ne yapardım bilemiyorum."

<a href="http://lilypie.com/">; <img src = "http://lpmf.lilypie.com/ipJMp3.png"; width = "400" height = "80" border = "0" alt = "Lilypie Prematüre Bebek Şeritler" /> </ a>