Antep Fıstıklı Muhallebi

Başlatan hüzünden_gelme, 14 Eylül , 2010, 17:32:11

« önceki - sonraki »

hüzünden_gelme

Malzemeler:
-5 su bardağı süt
-1 su bardağı tozşeker
-1 su bardağı toz antep fıstığı
-½ su bardağı mısır nişastası
-½ su bardağı un
-1 adet damla sakızı
-2 paket vanilin
Üzeri İçin:
-2 çorba kaşığı kakao
-2 çorba kaşığı hindistan cevizi
Hazırlanışı: Bütün malzemeyi bir tencereye koyup karıştırın...
Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatın...
Kaynayan muhallebinin 3/2 sini servis edeceğiniz kuplara üzerlerinden boşluk kalacak şekilde pay edin...
Kalan muhallebiye kakao ve hindistancevizini ekleyip karıştırıp muhallebilerin üzerine eşit şekilde pay edip ılımaya bırakın ve buzdolabında koyup soğuk olarak servis yapın...
Afiyet Olsun...

ALINTI