35 yaşına kadar seks yapmamış kadınlar ve öyküleri

Başlatan can yine cannnn, 20 Temmuz , 2010, 20:10:37

« önceki - sonraki »

can yine cannnn

Psikiyatrist gözüyle...
35 yaşına kadar seks yapmamış kadınlar ve öyküleri
Sanılanın aksine bekaret konusu kentli ve soylu kadınlar için de bazen tabu olabiliyor. Bu ay 30 yaşını oldukça geçmiş olmasına rağmen hala bakireliklerini koruyan 3 kadın ile konuştuk. Psikiyatr Serdar Serdaroğlu bu hikayeleri psikiyatrik açıdan yorumladı. Psikiyatr Kerem Doksat ise, "bekaret zarı" olgusunun, Afrika kabilelerinden İslami geleneklere pek çok kültürde nasıl algılandığını anlattı...

ŞELALE ÖZDAL (Bankacı, 31 yaşında):
"30'u geçtim ama hala bakireyim. Üniversite mezunuyum ve çok iyi bir işim var. Kariyer basamaklarını teker teker çıkıyorum. Çok geniş bir arkadaş çevrem var. Şimdiye kadar çok sayıda erkek arkadaşım olmadı ve seks konusu benim için, ailemin ve çevrenin de baskısıyla hep bir tabu olarak kaldı. Oldukça uzun bir süredir birlikte olduğum bir erkek ardakaşım var. Ancak onunla sekste son noktasına kadar gidemiyorum.
Benim problemim ilişkiye kendimi verememem. Beraber olduğum kişiyi çok istiyorum, sevişirken de çok zevk alıyorum ama olay içime girme aşamasına gelince, istemiyorum. Çünkü hem çok acıyacağını düşünüyorum hem de ailem çok gelenekçi olduğu için hala onlardan çekiniyorum... Duyulur mu korkusu özellikle beni yiyip bitiriyor. Eğer duyulursa ne yaparım diye düşünüyor ve felaket senaryoları yazıyorum.
Erkek arkadaşıma aşığım. Onu çok seviyorum. Ve o ana kadar çok istememe rağmen, hatta bunu sevgilime söylememe rağmen zamanı geldiğinde yapamıyorum. Ayrıca sevişene kadar çok istekli oluyorum fakat bütün bunları aklıma getirdiğim zaman hevesim zaten kaçıyor, ilişkimden de zevk almıyorum. Daha uzun bir süre bakire kalacağım gibi görünüyor. Çünkü ben buna bu tür baskılardan dolayı cesaret edemiyorum."

Psikiyatrist Serdar Serdaroğlu'nun yorumu:
"Suçluluk duygusu, yoğun anksiyeteye sebep oluyor."
"Burada kişiyi belirgin olarak tedirgin eden şey 'suçluluk duygusu'. Bu duygu insanların kültürle ilişkilerinde, toplumdan topluma değişerek oluşur ve zihinde bir kavram olarak belirir. Toplumun ya da aile çevresinin onaylamadığı durumlarda aktif hale gelip davranışları belirler. Bu duygu yoğun anksiyete (kaygı) doğuracağından sevgi ya da cinsel istek gibi duyguların bastırılmasına neden olur. Suçluluk duygusu temel insani bir duygudur, ancak neyin suçluluk vereceği zamanla değişen bir durumdur. Hastalarımda da gözlediğim bu duygunun derinliği maalesef çocukluk çağlarımızda, çok şeyi çevremiz tarafından suçlanarak yapmamızdan kaynaklanıyor. Cinsel yaşamda bu duygunun katılaşmış şekli, kirlenme hissiyle yaşanıyor. Özellikle genç kızlarda bu korkuyu 'Demokles'in kılıcı' gibi taşıyorlar. Psikiyatri bu duygunun obsesyona (takıntı) varmış şeklini tedavi edebilse de sorun temelde psikososyal niteliktedir."

DEFNE KARA (Grafik Tasarımcısı, 33 yaşında):
"Ailem İstanbul dışında oturduğu için yalnız yaşıyorum. Çok ünlü bir televizyon kanalında grafik tasarımı yapıyorum. Kazancım da fena değil. Üniversite yıllarından beri uzun vadeli arkadaşlıklarım oldu. Onları annem ve babam ile de tanıştırdım. Ama hiçbiriyle gerçek anlamda seks yapmadım. Hatta geçen yıl biten ve bir yıl kadar ayaklarımı yerden kesen bir ilişkim oldu. Ben onu çok seviyordum o da beni. Yatakta birlikte yatıyorduk ama ben hiçbir zaman tam anlamıyla kendimi bu işe veremiyordum. Yani öpüşmeyle başlayan ve elbiselerin çıkarılmasına kadar varan bir ön sevişme yaşıyordum partnerimle. Ama iş gerçek anlamda seks yapmaya gelince bütün büyü bozuluyordu. Diğer ilişkilerimde bu düzeyde bir şey yaşamasam da hissettiklerim aynıydı. Evet, 33 yaşındayım ve hala bakireyim. Gerçek seksin ne olduğunu bilmiyorum. Bu yaptığımın çok sağlıklı olmadığını hatta yanlış olduğunu çok iyi biliyorum. Birkaç kez doktora gitmeyi bile düşündüm ama vazgeçtim.
Sebeblerine gelince.... Aslında tek bir sebep gösteremem. Ama en önemlisinin kendi kendime yarattığım bir tabu olduğunu biliyorum. Hiç klasik bir insan değilim. Ailem de çok tutucu değil. Ama kafamda yarattığım şöyle bir şey var: Ben karşımdakinden hoşlanıyorum. Ama onunla cinsellikte son noktasına kadar gidersem ona aşık olma olasılığım artacak. Ve eğer ilişki iyi gitmezse karşımdaki adam beni terk edebilir. Ben de ona aşık olduğumla kalacağım ve çok üzüleceğim. Kendimi toparlayamayacağım, çok zarar göreceğim diye düşünüyorum. Bu kafamda yarattığım en büyük korku. Bu korkunun kaynağı da yine bana öğretilenler. Çünkü hep şöyle bir şey duydum: "Cinsellik kadın için erkeğe göre daha fazla bir bağlanma unsuru". Yani ben cinsellik yaşarsam karşımadakine bağlanmaktan ve onun beni bırakmasından korkuyorum. Bu yaşta hala bakire olmamın sebebi bu. Tabi karşımdakine yüzde yüz güven duyamamam da buna dahil. Bana öğretilenlerden dolayı evlenmeden birlikte olmamalıyım tabusu da var. Erkek arkadaşlarımla tam anlamıyla cinsel bir şey yaşamadığım için çok ayrılık yaşadım. O insanlarla seksi sonun kadar yaşasaydım ayrılmazdım da demiyorum ama bu yanımın ilişkiyi bitirici etkisi etkisinin olduğuna inanıyorum."

Psikiyatrist Serdar Serdaroğlu'nun yorumu:
"Bağlanma kaygısı yaşayan kişi saplantılıdır."
"Bu kişide, psikiyatride "bağlanma kaygısı" olarak tanımlanan durum görülüyor. Bağlanma bebekken bize bakan ilk kişiyle yaşadığımız ve beyinde biyolojik temeli de olan bir olgu. Aslında bağlanma, insan için gerekli ve sağlıklıdır. Ancak yaşamın ilk dönemlerinde bu duygu yeterince yaşanmamışsa kaygı verici ve korkutucu olabilir. Bağlanmaktan kaçan kişi, takıntılıdır ve duygularını genelde rahat ifade edemez. Tam evleneceği sırada evlenme törenlerinden sürekli kaçan bir kadını anlatan filmi anımsayın. Bağlanma endişesi olan kişi terk edilmenin vereceği psikolojik acıyı kaldırmakta zorlanır. İntihar ya da intihar girişimlerinde bu olgu sıklıkla rol oynayabilmektedir. Psikiyatrik tedavide, psikoterapi, bağlanmanın sağlıklı hale gelmesi için kullanılır ve kaygının çözümünde etkili bir yöntemdir. Bu nedenle bağlanma endişesinin çözülmesi sağlıklı cinsellik için gereklidir."
can dediklerim....

Lă_Tăhzen!

onlarda kariyer yapacaklarina evlensinler seks yapsınlar  :suclu:  sucluluk duygus yasayacaklarına

Balböceği

Masallah seks surda kalsin hepsi is guc sahibi daha varamamislar evlenmeye ama onemi yoktur herhalde  :k06:

Balböceği

Alıntı yapılan: ASEL&NUR - 20 Temmuz , 2010, 20:14:56
onlarda kariyer yapacaklarina evlensinler seks yapsınlar  :suclu:  sucluluk duygus yasayacaklarına
yaniii  :ehi: :ehi:

aşkitoom

o kadar çok seviyorsa erkek arkadaşını evlensin,geleneklerinede uymuş olur istediğide olmuş olur...

★ღ♥ღครк๓єlєợเღ♥ღ★

                                »-(¯`v´¯)-»вєηιм кєη∂ι мιηιк уσℓυ υzυη мιѕαƒιяℓєяιм...уαşαмαк ιçιη єη gєçєяℓι ѕєвєρℓєяιм ∂ιℓєяιм яαввιм єη ğüzєℓ уαzıℓαяı уαzмıѕ σℓѕυη ѕιzє..»-(¯`v´¯)-»

βαlκιz

 :k06: :k06: nur katılıyorum kariyer evlenincede olur dimee  :icon_thumright:
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ

Alıntı yapılan: <==NUR==> - 20 Temmuz , 2010, 20:14:56
onlarda kariyer yapacaklarina evlensinler seks yapsınlar  :suclu:  sucluluk duygus yasayacaklarına
:laughing7: :laughing7: :laughing7:

✿گสЯเ_ќĮż✿

Alıntı yapılan: La Tahzen - 20 Temmuz , 2010, 20:14:56
onlarda kariyer yapacaklarina evlensinler seks yapsınlar  :suclu:  sucluluk duygus yasayacaklarına

:icon_thumright: :icon_thumright:   :toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10:
ALEMSİN NURCUM :opucuk:

  
Kalem eğri dilli; mürekkep siyah yüzlü; kağıt iki yüzlü!

Şimdi kalkıp arzuhalimi yazmaya kimi mahrem kılayım?

derbeder

Alıntı yapılan: ❤balkızzz❤ - 17 Ekim , 2010, 04:54:34
:k06: :k06: nur katılıyorum kariyer evlenincede olur dimee  :icon_thumright:
nur'a ve senin bu yorumuna kesinlikle katilmiyorum.



evlenincede okurum kariyer yaparim diyenler cok, lakin basari orani cok az. en azindan ben kimi gorsem okurken evlenen evlenince okulu biraktilar. Hatta evliligide kotu gidenler oldu. Sonuc ne oldu? Ne okul bitti ne de mutlu bir aile hayatina erdiler. Yani evlilik bazen bazi seylere engel oluyor. herseyin zamaninda olmasi taraftariyim.

herkesin icinde eminim kalan seyler vardir. mesela erken evlenip cocuk doguran kadinlarin icinde okumak ya da kariyer yapmak oluyor cogu zaman..bir gun calisma hayalini kuruyorlar. çalisan ve yuksek egitimli hanimlarda ise tam tersi... bir gun cocuk dogurup evde oturmanin hayalini kuruyorlar. hayat seçeneklerden ibarettir ve her seçis bir vaz geçistir aslinda...biri digerine gore yanlis degildir kesinlikle...

ama yaziya soyle bir baktimda...tabiiki boyle gizli kapakli olunca o yasta ilk kez cinsel iliski yasayacak biri icin agir gelebilir. zaten benim anlamadigimda, madem o kadar cok seviyorsun evlen o zaman. gogsunu gere gere seksini yap. Ne gerek var boyle kasmaya, dimi???.
seni hanımefendiliğimle dőverim bebeğim!

gökse


derbeder

Alıntı yapılan: gökse - 27 Aralık , 2010, 15:49:07
KARİYERDE YAPARIM SEX DE :ehi:
:toothy10:
bunu cogu yapiyor zaten..muhim olan hem cocuk hem kariyer yapmak bi kerem  :k06:
seni hanımefendiliğimle dőverim bebeğim!

gökse

ANAM ONU DAYAPTIKM ZATEN HEMDE 2 TANE  :toothy10: GERÇİ DAHA 35 DEĞİLİZ AMMA OLSUN :ehi:

derbeder

:toothy10:

bu kadinlar kaca bolunecek bilmemki zaten  :-ooo

saka bir yana en guzel kariyer dogru duzgun hayirli cocuklar yetistirmektir benim gozumde... :binkybaby:
seni hanımefendiliğimle dőverim bebeğim!

gökse

TABİ CANIM .İŞİN ESPRİSİ O ZATEN NEYSE BİZENE YA HEM KOCA BULAMIYORLAR HEMDE PİŞMANLAR  :ehi: BULSUNLAR KOCAYI YAPSINLAR SEX :ehi: