bebegim elini emıyor

Başlatan fdm, 15 Haziran , 2010, 17:35:06

« önceki - sonraki »

βαlκιz

emmeleri çok hoşuma giderdi benim ya
vidyoya çekerdim hep
demin izledim nasıl gülüyolar kendilerini ekranda görünce
uyurken bile emiyolarmış yaa  :k06: :k06: :k06:
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

ѕєν∂α¢αη

eldiven ilk çözümüm oldu :) bu sıcakta takmak da istemiyorum ama bakıyorum şap şup uğraşıyo benimde psikolojim bozuldu o öyle yaptıkça; çocuk aç mı kalıo süt mü gelmiyo diye düşünüyorum.


Uploaded with ImageShack.us

ceylan

benim kızım 3 aylık oldu oda elini emiyor memeyi kaybedince hemen elini ağzına götürüyor çok tatlı oluyor ya zeki çocuklar ellerini emermiş kızlar:)))

ırmak184

bizimkide cok zeki o zaman  :k06: eli hep agzında,memesini agzından cıkarıyor elini emiyor cukcuk  :k06:

✿sweet_sweet✿

parmak emmek bir bebeğin tamamen normal olarak yaptığı hatta yapması gerektiği bir davranıştır. Bebekler daha anne karnındayken bile parmaklarını emmeye başlayabilirler.

butun cocuklar elini emmek ister benim oglumda emmek isteyince emzigi veriyorum agzina.. elini emmesin diye.. CEYLAN ELINI EMMEYEN COCUKLARDA OLABILIRR benim arkadasin cocuguda emmedii cokta akilli bir cocukk oldu.. BU SEKILDE zeki olurmus tanimi dogru degil..

Bebekken parmak emmesinin nedenleri nelerdir?
Dördüncü aydan sonra anneleri yanında değilken kendilerini güvende hissedebilmek ve kendilerini rahatlatabilmek için bazı objelere gereksinim duyarlar. Bu bir emzik olabilir, battaniyesinin kenarı, yastıkları, oyuncak ayıları veya kendi parmakları olabilir. Aslında "geçiş nesnesi" dediğimiz annenin yokluğunda güven sağlayan emzik gibi objeler yerine kendi parmaklarını kullanarak kendi kendilerini yatıştırmaları yani kendine yetebilen bir yöntem kullanmaları ve anne babaların emzik yerine parmak emmeye destek vermeleri artık önerilmekte.

Bebeğin kendini huzurlu hissetmesi için anne ve babalar başka neler yapabilir?
Bebeğinizin huzursuz olduğunu hissettiğinizde ağzına emziğini vermek yerine kucağınıza almak, sırtını okşamak ve yumuşak ve bir ses tonuyla onunla konuşmak bebeğinize daha etkili ve kalıcı bir rahatlama sağlayacaktır. Sıkıntıda olduğunda orada, onunla olduğunuzu hissettirin. İlk aylar güven duygusunun gelişimi açısından çok önemlidir. Bu dönemde kendisini güvende hissetmeyen bir bebek, ileriki aylarda ve hatta yıllarda bu güven eksikliğinin izlerini hep üzerinde taşıyacaktır.

Parmak emme davranışı kaç yaşına kadar sürer?
Bir kere parmağını emmeyi öğrenen bir bebek başlarda sürekli emer ve hiç bırakmayacakmış gibi gelir. Zaman zaman bu davranışta artma ve azalma gözlenebilir. Acıktıkları zaman, hastalandıkları zaman, yaşam rutinlerindeki değişikliklerde (taşınma gibi) davranış artabilir. Fakat anne baba bu davranışa hiç takılmadan çocuğa saygı duyarak ve tamamen gelişiminin normal bir parçası olarak görmeye devam ederse parmak emme giderek azalarak 3-4 yaş civarında biter. Hatta 5 yaşa kadar normaldir.

Ne zaman endişelenmek gerekir
5 yaş sonrasında artık dişler değişmeye başladığı için diş gelişimini olumsuz etkilemesi dolayısıyla endişelenilebilir. Bu zamandan sonra hala parmak emen veya hiç emmezken birdenbire emmeye başlayan bir çocuk bazı duygusal sıkıntılar yaşıyor olabilir. 5-6 yaş sonrası için hala parmak emen bir çocuğun hayatında ne gibi kaygı etmenleri bulunduğunu anne babaların iyi araştırması gereklidir. Bu konuda bir uzmana danışarak çocuğun iç dünyasında neler yaşadığıyla ilgili bir çalışma yapılabilir. Yine de genel bir fikir vermesi açısından şunlara dikkat etmekte fayda vardır: Çocukların genellikle huzursuz, mutsuz ve endişeli oldukları zamanlarda parmaklarını emdiklerini gözlemleriz. Çocuğunuzun hangi durumlarda bu davranışı gösterdiğini belirlemeye çalışın. Mutsuz ya da endişeli olduğu zamanlarda parmağını emdiğini düşünüyorsanız, bu duygularını kelimelere dökmesine yardımcı olun.

тнє ρяιη¢є σƒ му нєαят

benim oğlumda löp löp emiyor parmağını elini hatta kolunu bile  :ehi:  :ehi: yalancı memeye alışmıyor velet ucundan bişi akmayınca resmen yuzume bakıp ben salak mıyım kadın senın memen varken bunu emiyim diyor sanki  :ehi: 2 dakika emiyor bırakıyor hooppp bütün eller agızda  :ehi: sonra baslıyor mememi aramaya o aramasına bitiyorum resmen cok komık ve tatlı gorunuyor serserı  :k06: butun ufaklıklar böyle muzur işte :)


15/05/2010 hayatımın anlamı..

pamuk&şekerim

slmlar benim civcivimde ellerini keşfetti bide tadına baktı meme emerken bile arada ağzına götürüyo emzik verdik yok diliyle itip içini büyütüyo iş parmak emmeye gelince şapırt şupur emiyo.eldiven giydirmekde istemiyorum bir kez giydirdm eldiveni bile kemirdi emsin bakalım..:)))
[link=http://lilypie.com][img noborder]http://lb2f.lilypie.com/adH2p3.png[/img][/link]