28 Mart , 2024, 20:41:02

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


ÇOCUKLARDA BÜYÜME AĞRILARI

Başlatan βαlκιz, 04 Haziran , 2010, 21:43:45

« önceki - sonraki »

βαlκιz

Çocuğunuzda sizi tedirgin edebilecek nedenini anlayamadığınız ağrılar olabilir. Bu ağrıları hafife alarak, "Nasıl olsa geçer" diyerek geçiştirmeye çalışmamalısınız ve en kısa zamanda doktorunuza danışmalısınız.


Büyüme ağrıları 3 ve 12 yaş arasındaki çocuklarda ortaya çıkan daha çok kol ve bacaklarda hissedilen iyi huylu ağrılardır.

Büyüme ağrılarının tam sebebi bilinmemektedir. Kesin bir teşhis elde etmek için bir kriter yoktur. Muayene edildiğinde bütün bulgular normaldir. Röntgen filmlerine ya da testler yapılmasına gerek yoktur. Ağrılar normaldir.

Fakat çocuğunuz rahatsızlığını sizin gibi dile getiremez. Hastalığının anlaşılması açısından onu daha dikkatli dinlemeniz gerekir. Günlük yaşamındaki çeşitli aktivitelere ağrıları nedeni ile katılmak istemiyorsa, eklemlerinde şişlik, kızarma ya da hareket etmesi kısıtlanıyorsa mutlaka bir doktora başvurmalısınız. Çünkü bu belirtiler romatizmal hastalıkların habercisi olabilir.



BELİRTİLERİ
Ağrılar, geceleri gözlenebilir. Çocuğunuzu uyandırabilir. Çocukların yüzde 10-20'sinde görülür. Kız ve erkek çocuklardaki etkileşim aynıdır. Özellikle bacaklarda ve bacağın ön kısımlarında daha çok kramp şeklinde ve rahatsız edici bir biçimde hissedilir. Ağrı nöbetleri 10-30 dakika arasında değişebilir. Şiddeti de hafif ya da fazla olabilir. Ağrı nöbetleri aylarca sürebilen ağrısız aralıklarla devam edebilir. Aralıklarla ortaya çıkabildiği gibi her gün de görülebilir. Fiziksel aktivitelerdeki artışa bağlı olarak ağrılar da artabilir.



TEDAVİ
Ağrı nöbetleri, ağrıyan bölgeye yapılacak masajlarla ve hafif ağrı kesiler kullanarak hafifletilebilir. Çocuğunuzla konuşun onu rahatlatmaya çalışın. Büyüme ağrıları herhangi bir hastalıkla bağlantılı değildir. Geç çocukluk döneminde geçer.
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3: