19 Mart , 2024, 08:55:35

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


İKİZ ANNELERİ MANİFESTOSUDUR

Başlatan βαlκιz, 29 Mayıs , 2010, 00:12:42

« önceki - sonraki »

βαlκιz

1-Normal sınırlar çerçevesinde, ikiz gebeliği de ikiz anneliği de daha zordur. Lütfen yaşamadan aksini ispat etmeye, durumu kolay gösteren beyanatlar vermeye çalışmayınız.

2-İkiz anneleri, bebeklerine övgü kurgularının, "Ne tatlı ikizler"yerine, bireysel övgülerden oluşmasını isterler. Bebeklerin, kişilik gelişimi için de bu şarttır. Lütfen dikkat ediniz.

3-İkiz annelerinin nasihat dinleme sırasını uzmanlar, diğer ikiz anneleri ve fikrini sorduğu anneler oluşturur. Arada yer bulmaya çalışmayınız.

4-İkiz bebekleri birbiriyle ve başka bebeklerle kıyaslamayınız. Zira ikiz annesi, prematüre bebek, düzeltilmiş ay hesabı, aynı karnı paylaşma ve aynı anda büyümenin avantajları ve dezavantajlarından bahsetmekten, bunalmış olabilir.

5-"Ben diğer türlüsünden zevk alamıyorum"deyip, sözüm ona sevme seromonilerine, birini poposundan-bacağından ısırıp, diğerine çimdik atma gibi şiddet ögeleri karıştırmayınız. Bir yavru olsa şiddetin korkusu, kucakta teskin edilebiliyor ama aynı anda ağlayan iki bebeğe, anne çaresiz kalıyor.

6-İkiz bebekler üzerinde, iletişim yeteneklerinizi sergilemeye çalışmayınız. "Bak şimdi yabancılamayacaklar", "Bak nasıl birbirleri ile oynatacağım", "Bak ne güzel birlikte denize giriyorlar" vs. aksi durumda, bir üst maddedekiler geçerli olabilir.

7-Bebeğini kopya şekilde dolaştırmak istemeyen annelere, duyarsız kalmayınız. Sadece siz daha sevimli olduklarını düşündüğünüz için, aynı kıyafetleri hediye etmeyiniz.

8-İkiz anneleri, içinde bulundukları şartlardan ötürü, bazen daha hassas, bazen daha depresif davranışlar sergileyebilir. Hoşgörü ile karşılayınız.

9-Annelik kadını daha güçlü kılar. İkiz annesi olmak ise, çok daha güçlü... Bu nedenle ikiz annelerini hafife almayınız.

10-İkiz anneleri genelde aşağıdaki cümlelerden hoşlanmazlar, biliniz. İkiz doğurmuş olsalar bile, gen bilimi, çocuk gelişimi, yardımcı üreme teknikleri, pskiyatri vs. konularında uzman olmalarını beklemeyiniz.
-"a)Tüp bebek mi bunlar? (E/H) b)Şaibeli bu konular şekerim???"
-"Lan oğlum bunların biri kız, biri erkek. Hiç ikiz olur mu?"
-"İkiz mi bunlar?" (İkiz puseti içinde aynı boyutta iki bebek)
-"Bunlar birbirine niye benzemiyor?"
-"Ay benimkinin maşallahı var. Sizinki niye zayıf, çelimsiz ya da daha kibarcası bunlar küçük görünüyor..."
-"Lütfen yanlış anlama! Niye" diye başlayan; ikizi ile oynamıyor, ikizini dövüyor, ikizi kadar yemiyor, yürümüyor, konuşmuyor...

11-Bu manifesto ikiz annelerinin önerileri ile geliştirilebilir, değiştirilebilir, işe gelinmeyen durumlarda iptal de edilebilir.
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

Demet_dk

 :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright:

Gülşah sen bunları yazdır etrafa dağıt bence

βαlκιz

:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3: