kolay hamilelik icin alternatif bilgiler..

Başlatan -Butterfly-, 01 Şubat , 2008, 02:47:53

« önceki - sonraki »

-Butterfly-


BEBEK IÇIN DOGRU ZAMANDA CINSELLIK

1. ADIM: YUMURTA TAKIBI
Çocuk isteyen ama bir türlü istediklerini elde edemeyen çiftlerin çogu genelde dogru zamanda dogru adimi atmadiklari için, dogru birlesmeyi yapmadiklarindan da hamile kalamiyorlar.

Kadinlar normalde 28 günde bir adet görüyorlar düzenli adet gören kadinlar adetin 10-12ila 18-20. günleri arasinda hamile kalma sanslari var. Fakat herseyin istisnasi olabildigi gibi bununda istisnalari var. Adet kanamasindan bir gün önce birlesmeden hamile kalanlar da duyduklarimiz arasinda. Ama biz normal durumdan bahsedecegiz ve ne kadar zor bir olayla karsi karsiya oldugumuzu görecegiz.

Yumurtlama gerçeklestikten sonra tüplerde bazi bilim adamlarina göre 22-24 saat hayatta kalabiliyorlar bazilarina göre 3 ila 10 saat. Adetin 13 ü ila 20 günü arasindaki herhangi bir günde olgunlasip çatlayan yumurtanin hayatta kalacagi saatleri hesaplayip ona göre cinsel birlesmede bulunmak gerekiyor. Bunun için neler yapilabilir . Gelin ilk önce onlara bakalim. :

1.Yumurtanin gelisimini vücut isisini ölçerek takip etmek: Vücudun sürekli sabit bir isisi var . Yumurtanin olgunlastigi ve çatladigi günler kisinin vücüt isisi degismekte ve bir birbuçuk derece artmakta. Bunu herkes evde kendi yapabilir.

2.Ultrasonla yumurtanin gelisimini takip etmek: Tedavinizi yapan doktorunuz eger kesin yumurtlama gününüzü bilmek istiyorsaniz. ovulasyon takibi yapiyor. Yumurtlama günlerinden itibaren( tahmini 8. günden) yumurta çatlayincaya kadar hergün veya gün asiri muayenehesine çagirarak bakiyor. Yumurtanin çatlamasina yakin esinizle hergün yada gün asiri birlesme öneriliyor.

3. Kan tahlili ile yumurta takibi: Kan tahlillerinde LH, FSH gibi hormonlarin takibini yapmak, :Her adetinizin ikinci günü Koldan alinan kan ile labaratuarda Vücudunuzdaki yumurtlama kalitesi Hormon dengesi ölçülüyor. Buna göre yumurtlamanin olup olmiyacagi ilaç ile müdahale edilip edilmiyecegi belirleniyor.

4. Rahim agzi sivisinin esnekligini kontrol etmek: Yumurtanin çatlamaya yakin oldugu veya çatladigi zaman rahim içi salgisi ay içinin en yüksek miktarina erisiyor. Doktorunuz veya siz kendiniz de kontrol edebilirsiniz:

Rahim agzindan alacaginiz azbir siviyi basparmaginiz ve isaret parmaginiz arasinda elinize zamk almis gibi açip kapayin. Sivi esnek bir sekilde elinizde kopmadan uzuyorsa yumurtlama islemi gayet güzel gidiyor demektir. Bundan sonraki adimi yani birlesmeyi uygulamaya basliyabilirsiniz. Vajinanizdan gelen yumurta akina benzeyen salginin durumunu parmaklarinizla kontrol edip (isaret ve orta parmaginizla) ovulasyonunun gunun tespit edebilirsiniz. Ovulasyon gunlerinde gelensalgi en yogun ve elastiki seklini alir Iki parmaginiz arasinda kopmadan incelerek uzar. Sekildeki gibi. (Sayfa 144. jaking chasge of your fertility)

5. Tükürükte kristallesme izlemek:Bütün eczanelerde hamile kalma için uygun zamani haber veren testler satilmakta. Bunlardan satin alip evde kendinizde takip edebilirsiniz. Yanda da görüldügü gibi hamilelige uygun günlerde tükrükteki salgisini nasil kristallestigini izleyebilirsiniz.

2. ADIM. POZISYON DOGRU MU?
Dogurganlik hormonlari fazla çalisan kisilerde her pozisyonda olabilen gebelik olayi birçogumuz gibi kirilgan kisilerde de bir çok sarta bagli gelisiyor. Yapilan bazi arastirmalarda gebeligi birlesme pozisyonlarinin da artirdigi yönünde. Zaten çok kisa süre hayatta kalan yumurtanin yaninda spermi en kisa sürede gönderme bu durumda çok önem kazaniyor.

Rahim Normal Durumda Ise: Doktorlar klasik kadinin altta sirtüstü oldugu poziyonun en dogru pozisyon oldugu görüsündeler. Yalniz gerek iliski sirasinda ve sonrasinda kadinin belinin( kalçalarini da kapliyacak sekilde)altina yastik koyarak yükseltilmesi gerekmektedir. Iliski sirasinda ve sonrasinda kadinin bacaklarinin karnina dogru çekik olmasi veya bacaklarini daha yukariya (Mesela duvara dayali) kaldirarak birsüre beklemesi (20 dakika kadar) en sagliklisi.

Rahim çarpik Duruyor veya Yana Dönük Ise: Bu durumda kadinin iliski sirasinda yüzüstü yatmasi bu sefer karninin altina (kalçalarini kapliyacak sekilde gene) yastikla havaya kaldirmasi gerekmektedir yada kadinin diz dirsek yerde kalça yukarda pozisyonu spermlerin en derine gitmesine imkan saglamaktadir. . Iliski sonrasinda da yüzükoyun uzanarak kimildamadan bu sekilde gene 20 dakika beklemek en dogrusu. . .

ORGAZM SART MI?

Birçok kisiye ve doktora göre sart degil ama Zor hamilelik elde etmeye çalisan kisilerde bu durum yardimci bir etkendir. Çünkü kadinin orgazm sirasinda rahim içi kasilmalarinin spermi yumurtaya dogru çektigi de bir gerçek . . . . .

ÇOK SIK YAPILAN ILISKILER DE SANSINIZI AZALTIR

Sürekli cinsel iliskide bulunmak sperm sayisinin giderek azalmasina neden olarak gebe kalma sansini azaltabiliyor. Bu azalma yumurtlama günlerine denk geldiginde gebe kalmayi geciktirebilir. Sansini ortadan da kaldirabilir.

Ayrica sik cinsel iliskide bulunmak kadinda sperm antikorlarinin olusmasina da neden olabilir. Bu da baslibasina bir kisirlik nedeni olarak karsimiza çikiverir.  ALINTIDIR






-Butterfly-

Baharatlar
KARANFIL: HAMILE KALMAYI KOLAYLASTIRIR. HER GÜN YEMEKLERDEN SONRA ALINAN BIR KARANFIL HEM AGZINIZIN HOS KOKMASINA HEM DE HORMONLARINIZIN ÇALISMASINA YARAR. HAMILELIKTE RAHIMI KUVVETLENDIRIR. NORMAL DOGUM YAPACAK OLANLAR, DOGUMA BIR AY KALA HER GÜN BIR ÇAY BARDAGI SICAK SUYA 1 KARANFILI 5 DAKIKA DEMLEYIP IÇERLERSE DOGUMLARI DAHA KOLAY OLUR.

SAFRAN: YUMURTALIKLARI GELISTIRMEDE ETKILIDIR. HAMILE KALMAYI KOLAYLASTIRIR. AYRICA SINIRLERI KUVVETLENDIRIR. YEMEK YENECEGI ZAMAN ÜSTÜNE SERPILIR. (0. 5 MG)

SERBETÇIOTU: BOL KADINLIK HORMONU IHTIVA EDER. BIR LITRE SUYA 30 GR ATILARAK 10 DAKIKA DEMLENDIRILIR. GÜNDE 3-4 BARDAK IÇILIR. AYRICA IYI UYKU VERIR.

TARÇIN: HORMONLARI ÇALISTIRIR. CINSEL ISTEGI ARTIRIR. BEYAZ AKINTIYI GIDERIR. VÜCUDUN DAYANIKLILIGINI ARTIRIR. BIR BARDAK SUYA YARIM KAHVE KASIGI KATILIP IÇILEBILIR.

NANE: HAMILE KALMAYI SAGLAR. TAZE OLARAK SALATALARA EKLENEREK YENEBILIR. BIR LITRE SUYA 10 GR KONARAK DEMLENIR, BU KARISIM SU YERINE IÇILEBILIR. SANCILI REGL DÖNEMLERINDE NANE ÇAYI RAHATLATICIDIR.

BIBERIYE: TÜM HORMON VE SALGI BEZLERININ DENGELI ÇALISMASINI SAGLAR. KANSIZLIK VE ZAFIYETI GIDERIR. ÖZELLIKLE HANIMLARDA BEYAZ AKINTIYI KESER.

ZATER: CINSEL GÜCÜ ARTIRIR. ZIHIN YORGUNLUGUNU GIDERIR. RUHEN VE BEDENEN CANLILIK VERIR. KEKIK GIBI KULLANILIR. TOZ HALINDE YEMEKLERIN ÜZERINE SERPILIR

PAPATYA: DÜZENLI ADET GÖRMEYI SAGLAR. HORMON DÜZENLEYICISIDIR. GÜNDE IKI- ÜÇ BARDAK IÇILIR. BIR BARDAK SUYA 5 ADET PAPATYA UFALANIP 10-15 DAKIKA DEMLENIR.

REZERYAN: HORMON DÜZENLEYICISIDIR. HAMILE KALMAYA YARDIMCI OLUR. ET, FASULYE, LAHANA GIBI YIYECEKLERIN ÜZERINE BIR KAHVE KASIGI KONUR.

ADAÇAYI: HORMON EKSIKLIGINI GIDERIP HAMILE KALMAYI SAGLAR. BIR BARDAK SICAK SUYA ÜÇ YAPRAK ADAÇAYI BES DAKIKA DEMLENDIRILIP IÇILIR. KALBE DE IYI GELIR. SIKÇA IÇILDIGINDE TÜM BEDENI GÜÇLENDIRIR. DÖLYATAGI HASTALIGI OLAN HANIMLARIN ARASIRA ADAÇAYI OTURMA BANYOSU YAPMALARI IYI OLUR. OTURMA BANYOSU IÇIN; IKI AVUÇ DOLUSU YAPRAK ADAÇAYI SOGUK SUDA GECE BOYUNCA BEKLETILIR. ERTESI GÜN KAYNAMA NOKTASINA KADAR ISITILIP BANYO SUYUNA EKLENIR. BANYO SUYU BÖBREKLERIN ÜSTÜNE KADAR ÇIKMALIDIR.

BIRA MAYASI: BÜTÜN SALGI BEZLERINI UYUMLU OLARAK ÇALISTIRIR.

HARDAL : BÜTÜN HORMONLARI ÇALISTIRIR. SINIRLERI KUVVETLENDIRIR.

KIMYON : SINIR SISTEMINI KUVVETLENDIRIR ADETIN NORMAL VE AGRISIZ OLMASINI SAGLAR.

YULAF EZMESI: HORMONLARI DÜZENLER. VÜCUDUN DIRENCINI ARTIRIR. SABAHLEYIN KAHVALTIDA YENDIGINDE GÜN BOYU TOK TUTAR. AKSAMLARI SALEP GIBI IÇILIP YATILABILIR.

VANILYA: CINSEL GÜCÜN ARTMASINA NEDEN OLUR. VÜCUDU VE SINIRLERI GÜÇLENDIRIR. DEPRESYONA IYI GELIR.

ÇAM FISTIGI : HAMILE KALMAYI SAGLAR. PORTAKAL ELMA, ARMUT GIBI MEYVA VEYA BIR SEBZE ÜZERINE YENMELIDIR. YOKSA PEKLIK YAPABILIR. TEK BASINA YENMEMELIDIR.


 
SUSAM: TAHIN OLARAK YENMELIDIR. TÜM ORGANLARIN DÜZENLI ÇALISMASINI SAGLAR.

AYÇEKIRDEGI: BOL ''E'' VITAMINI VE ''PROTEIN'' IHTIVA EDER. CINSEL ARZUYU ARTIRIR. AYÇIÇEK YAGINDA DA ''E'' VITAMINI VARDIR. BÜTÜN YEMEKLERDE RAHATLIKLA KULLANILABILIR.

ÇÖREKOTU : TÜM SALGI BEZLERINI ÇALISTIRIR. . ÇORBA, EKMEK, PIDE VE KURABIYE ÜZERINDE EKILEREK YENIR. GÜNDE BIR TUTAM YETERLIDIR.

DEFNE: BÖBREK ÜSTÜ BEZLERININ DÜZENLI ÇALISMASINI SAGLAR. HER TÜRLÜ ET VE BALIK YEMEGINDE KULLANILABILINIR.

KARABIBER: TÜM VÜCUDU UYARIR. KADINDA VE ERKEKTE CINSEL ARZUYU ARTIRIR. KANSIZLIGI GIDERIR. BOL IDRAR SÖKTÜRÜR. SINIRLERI KUVVETLENDIRIR.

ACI KIRMIZI BIBER: TÜM SALGI BEZLERINI ÇALISTIRIR. VÜCUTTAN SU BOSALTIR. KADINLARDA VE ERKEKLERDE CINSEL ISTEGI ARTIRIR.

KISNIS: KADINLARDA ADETIN NORMAL VE AGRISIZ OLMASINI SAGLAR. TÜM HORMONLARI ÇALISTIRIR. BEBEKLI ANNELERIN SÜTÜNÜN ARTMASINI SAGLAR.

ZENCEFIL: TÜM VÜCUDU UYARARAK BEDENEN VE RUHEN GÜÇ KAZANDIRIR. KADIN VE ERKEKTE CINSEL ISTEGI ARTIRIR.

KEKIK: KADINLARDA REGL ZAMANINDA AGRISIZ KRAMPSIZ GEÇMESINE YARDIM EDER. KADIN VE ERKEKTE CINSEL ARZUYU ARTIRIR. BOL IDRAR SÖKTÜRÜR. KEKIKLE KARISTIRILMIS BAL YENMESI ORGANIZMAYI GÜÇLENDIRIR VE DENGEYE KAVUSTURUR.

FESLEGEN: KADINLARDA ADETIN DÜZENLI VE AGRISIZ OLMASINI SAGLAR. HAMILE KADINLARIN DOGUMUNU KOLAYLASTIRIR.

ÖKSEOTU: HORMON DENGESINI DÜZENLER, KAN BASINCINI DENGELER, MENAPOZ DÖNEMINDEKI SIKINTILARI DA RAHAT ATLATMAYA YARDIMCI OLUR. TAZE BITKI ÖZSUYU ÇOK DEGERLIDIR. ÖKSEOTU GÜZELCE YIKANARAK NEMLI DURUMDA MIKSERDE SIKILMALIDIR. BU ÖZSUDAN 25 DAMLA BIRAZ SUYUN IÇINDE KAHVALTIDAN YARIM SAAT ÖNCE VE YATMADAN ALINMALIDIR.

CIVANPERCEMI: ADET KANAMALARI DÜZENSIZLIKLERINDE ÇAYININ IÇILMESI IYI GELIR, YUMURTALIK ILTIHAPLANMALARINDA OTURMA BANYOLARI ALINIR. DÖLYATAGI KAYMASINDA, MIYOMLARIN GIDERILMESINDE DE OTURMA BANYOLARI BASARI ILE KULLANILIR.

ARSLANPENÇESI: ADETGÖRME DÜZENSIZLIKLERI, RAHIM AKINTISI, RAHIM SIKAYETLERI, MENAPOZ ÇAGINDA ETKILIDIR. DÜSÜK YAPMAYA YATKIN KADINLARDA BEBEGIN RAHIMDEKI DURUMUNU GÜÇLENDIRIR.

SARIBALLIBABA: DÖLYATAGI GEVSEKLIKLERINDE DÖLYATAGI KASLARI YORGUNLUKLARINDA YARARLIDIR. 3 AYDAN ITIBAREN IÇILMELIDIR. RAHIM VE ADET DÜZENSIZLIKLERINDE GÜNDE IKI FINCAN ÇAYI YETERLIDIR. SINIRSEL UYKUSUZLUKLARDA VE TÜM KADIN HASTALIKLARINDA BASARI ILE KULLANILIR.

ÇOBANÇANTASI: DÖLYATAGI KANAMALARINDA ETKILIDIR






-Butterfly-

Sperm Sayisin Arttirici Ilaçlar, Padisah Macunu ve Yapilisi
SPERM SAYISINI ARTTIRMAK IÇIN

TERKIBI
Biberiye uçucu yagi 20 cc
Kekik uçucu yagi 20 cc
Nane uçucu yagi 20 cc 
Karanfil uçucu yagi  20 cc
Reçine uçucu yagi 20 cc
Defne uçucu yagi  20 cc
Hiltan özsuyu  1 lt
Çörek otu  25 gr
Anason 25 gr
Tarçin 25 gr
Biberiye 25 gr
Karanfil  25 gr
Kereviz Tohumu 25 gr
Meyan bali  25 gr
Havlican 25 gr
Zencefil  25 gr
Günlük 10 gr
Kisnis  10 gr
Polen  5 gr
Andiz pekmezi 750 gr
Bal 500 gr
YAPILISI
Bitkilerin hepsi iyice dövülerek toz haline getirilir.Büyük bir kap veya emaye tencere içerisine;balin tamami,andiz pekmezinin ise 60% grami bosaltilir.Toz haline getirilen diger eczalar da kabin içerisine konulup karistirilarak,agzi kapakli bir cam kavanoza doldurulur.Isin macun kismi hazirdir.

KULLANILISI
Her yemekten önce veya sonra,bir çay bardagi dolusu hiltan özsuyunun içerisine,terkipte adi geçen uçucu yaglardan 10'ar damla damlatilarak birden içilir.Ayrica her yemek esnasinda bir tatli kasigi kuvvet macunu ve bir çorba kasigi andiz pekmezi yenilecektir.

Sperm miktarini ve canlilik oranini normal düzeye çikartan güzel bir terkiptir.30-90 gün boyunca kullanmak,Insallah kesin neticeyi verecektir.Hazirlanan bu terkibin kullanimi esnasinda;çay,sigara,kahve ve alkol alinmamalidir.






sevda

Bebek sahibi olmaya karar verenler özellikle hangi dönemde doğru beslenmeye dikkat etmeliler?

   
Sadece gebelikte değil, gebe kalmaya karar verildiğinde de beslenme son derece önemli. Gebeliğe hazırlanırken daha suni tatlandırıcılar, kafein, sigara alkol gibi pekçok maddenin kullanımı ile ilgili alışkanlıklar değiştirilmeli. Kilo fazlalığı varsa bunları vermek için en iyi dönem gebelik öncesidir. Çünkü gebelikte diyet önerilmez.

Gebe kalmadan önce günlük bazı takviyeler faydalı olabilir. Günde alınan 400-800 mikrogram folik asit bebekdeki merkezi sinir sistemi anomalilerini azaltır.





Çiftler genelde hamile kalmamak için büyük çaba sarf ederler ve çeşitli yöntemlere başvururlar. Ancak bir bebek sahibi olmaya karar verdikleri an şaşırtıcı gerçekle karşılaşırlar. Bu şudur; aslında bir aylık adet periyodunda hamile kalacabileceğiniz zaman 4 gün kadar kısa bir zaman dilimidir. Bu kısa zaman dilimi döllenmeye hazır olgun bir yumurtanın yumurtalığınızdan atılarak tüplerden rahme geçişine kadar olan zaman dilimini kapsar. Eğer bu 4 günlük kısa dönemde yumurta döllenmezse adet kanamanız başlar.

   Bu sebepten dolayı hamilelik şansınızı arttırmak için tam bu kısa yumurtlama döneminde ilişkiye girmeniz gerekir. Peki siz bu döneminizi nasıl belirleyebilirsiniz? Bunun için değişik metotlar vardır. İlk olarak adet günlerinizin tarihini kaydederek kendi adet takviminizi oluşturabilirsiniz. Özellikle düzenli adet gören hanımlarda bu çok işe yaramaktadır. Normalde kadınların adet dönemleri 24-36 gün arasında değişmektedir. Bir sonraki adet döneminin tahmini başlangıcından 14 gün evveline gidildiğinde iki gün öncesini ve iki gün sonrasını alarak bu dört günlük zaman dilimini bulursunuz. Bu dört gün içinde bulunduğunuz adet döneminin ortalarına denk gelir.

   Doğum kontrol yöntemi kullanmayan ve haftada 2-3 kez düzenli ilişkiye giren çiftlerin ilk yıl içinde hamilelik başarı oranları %80'dir.%10-15'i ise ikinci yılda başarıya ulaşırlar. Ancak ilk bir yıl içinde hamile kalamayanların kısırlık açısından tetkik edilmesi doğru olur.









Sigaranın erkeklerin üreme sistemleri üzerindeki etkisi?

   
Sigara içimi ile, erkek üreme sağlığı arasındaki ilişki kadına oranla daha az açık. Günde 1 veya 2 paket gibi yoğun sigara içen erkeklerin, spermlerinde daha fazla şekil, hareket bozukluklarına ve anomalilere daha sık rastlanıyor.

Erkeklerin yoğun sigara kullanımı, sigara kullanmayan eşlerini pasif içici yaptığı için olumsuz etkiliyor. Kısırlık tedavisi öncesinde 2-3 ay sigarayı bırakmış olmak bile tedavinin sonucuna oldukça olumlu katkılar sağlıyor.









Alkolün gebe kalma şansı üzerindeki olumsuz etkileri nedir?

   
Alkol de gebe kalma şansını azaltır.

Alkol erkekde de sperm sayısı ve kalitesini azaltır.










Hamile kalmak isteyen çiftler için uygun cinsel yaşam

   
İstemelerine rağmen hamilelik elde edemeyen çiftlerden bazılarında altta yatan problem uygun zamanda ve yeterli sıklıkta ilişkinin olmaması, ya da uygulanan yanlış yöntemler gibi çok basit nedenler olabilir.

Kadınların herhangi bir ayda gebe kalma olasılıkları %20-25 arasındadır. Çiftler bilgi eksikliği nedeni ile yaptıkları bazı davranışlar yoluyla bu olasılığı azaltabilirler. Kısır olduklarını düşünen bazı çiftlerde alınacak basit tedbirler ve uygulanacak çok kolay yöntemler ile hiçbir tedaviye gerek kalmadan gebelik elde edilebilir.

Uygun zaman:
Gebelik isteyen çiftler için cevaplandırılması gereken ilk soru en uygun zamanın ne olduğudur. Düzenli adet gören kadınlarda yumurtlama genelde adet siklusunun 14. gününe denk gelir. (adet kanamasının başladığı günden itibaren 14. gün). Ancak yumurtlama tarihinde sapmalar olabileceği, ve sperm ile yumurta hücresinin kadın vücudu içinde yaşama potansiyeli göz önüne alındığında 9 ile 15. günler arasında gün aşırı cinsel ilişki olması gebelik şansını yükseltir.

İlişkinin her gün önerilmemesinin sebebi erkeğin sperm kalitesini düşürmemektir. Her ilişkiden önce erkeğin en az 48 saat süreyle boşalmaması özellikle sperm sayısı düşük ya da sınırda olan erkekler için yararlıdır. Alınabilecek başka bir önlem de ilişkinin sabah olmasıdır. Boşalmanın olmadığı geceyi takip eden sabah erkeğin sperm düzeyleri en yüksek sayıdadır. Ancak bu ilişkiler yaşanırken "bugün mutlaka ilişkide bulunmamız gerekir" şeklinde stres yaratmak gebelik açısından olumsuz etki gösterir. Bu stresi gidermek için olayı kendi haline bırakmak veya egzersiz, yürüyüş gibi stres giderici faaliyetlerde bulunmak gereklidir. Unutulmamalıdır ki üreme sistemini yöneten bütün hormonlar hem fiziksel hem de ruhsal strese karşı hassasdır.

Uygun şekil:
Gebelik için uygun dönem saptandıktan sonra ikinci aşama cinsel birleşmenin şeklidir. Pek çok pozisyon gebelik için uygun ortam yaratmaz. Normal bir ilişki sonrası gebelik oluşabilmesi için spermlerin vajinaya uygun şekilde bırakılması ve vajinanın spermlerin rahim içine doğru ilerleyebilmesi için uygun pozisyonda durması gerekir. Bu şartları sağlayan pozisyonlar erkeğin üstte olduğu, kadın ve erkeğin yana doğru dönük olduğu pozisyonlar ile kadının diz-dirsek pozisyonunda olduğu şekillerdir. Erkeğin üstte olduğu durumda kadının kalçaları altına bir yastık yerleştirerek pelvisini yükseltmesi spermlerin doğru yönde ilerlemelerine yardımcı olur. Diz-dirsek pozisyonu ise özellikle sperm sayısı düşük olan durumlarda ek fayda sağlar. Oturur pozisyonda, kadının üstte olduğu veya ayakta olan cinsel ilişkiler gebelik elde etmek için uygun değildir.

İnsanlarda cinsel ilişkinin amacı büyük ölçüde haz almak olmasına rağmen biyolojik açıdan primer amacı soyun devamını sağlamak yani gebelik elde etmektir. Bu amaç dışında birleşme doğada sadece insanda ve birkaç türde daha olmaktadır. Gebelik elde etmek isteyen çiftler bu nedenle ilişki esnasında bazı etkinliklerden kaçınmalıdırlar. Bunların başında oral seks gelir. Tükrük içinde bulunan birtakım enzimler ve bakteriler spermlerin dölleme kabiliyetini azaltır, hatta spermlerin ölümüne neden olabilir. benzer şekilde anal seks de sperm aktivitesi üzerinde olumsuz etki yaratabileceğinden bu tür ilişkilerden kaçınılmalıdır. Yine benzer mekanizma ile ilişki esnasında kullanılabilen kayganlaştırıcılar da sakıncalıdır. Özellikle petrol bazlı olan vazelin, masaj yağları gibi maddeler kesinlikle kullanılmamalı, mutlaka kayganlaştırıcı kullanılması gerekiyor ise su bazlı olanlar tercih edilmelidir.

Gebelik arzulayan çiftlerin su altında veya içinde ilişkide bulunmaları vajen pH'ı bozulacağından sakıncalıdır. Sıcak su da sperm sayısı ve hareketliliğini bozacağından önerilmez.

İlişki sonrası:
Eğer ilişki sonrası kadın hemen ayağa kalkarsa fazla miktarda meni dışarıya kaçacaktır. Spermler rahim ağzına ulaşacak yeterli zaman bulamadıkları için bu durum gebelik elde edilmesi açısından önemlidir. Gebe kalmak isteyen bir kadın ilişkiden hemen sonra ayağa kalkıp idrar yapmaya ya da yıkanmaya gitmemelidir. İdeal olan kalçalarının altına bir yastık koyarak 20-30 dakika kadar yatmasıdır. Erkek de meni kaçağını azaltmak için birkaç dakika kadar kendini geri çekmemelidir.

Vajina dışarıdan kulanılan herhangi bir maddeye gereksinim duymadan kendi kendini temizleyebilen ve uygun ortamını yaratan bir organdır. Adet kanaması ve ilişki sonrasında dahi vajina sağlıklı kalabilmek için kendi önlemini alır. (Eğer ilişkiden sonra kötü bir koku duyuluyor ise bu enfeksiyonun belirtisi olabilir ve doktor kontrolü gerekir). Sadece gebelik isteyenlerde değil hiçbir kadında vajinal duş önerilmez. İlşiki öncesi yapılan duş vajen pH'ını değiştireceğinden gebelik şansını olumsuz yönde etkiler. Spermin yaşama şansı tehlikeye girer, ilişkiden hemen sonra yapılan duş ise spermleri ortamdan uzaklaştıracağından, şansı azaltır. Ayrıca duş, bakterileri kadın üreme sistemi içinde yukarılara doğru zorlayarak enfeksiyon ve dolayısı ile infertilite şansını arttırır.






Riskli kadınlara anne olma şansı

   
"Yumurta dondurma" teknolojisindeki yenilikler sayesinde artık yumurta hücreleri dondurularak saklanabiliyor.

Eurofertil Üreme Sağlığı Merkezi Direktörü Dr. Hakan Özörnek, yeni olan "yumurta dondurma" yönteminin, erken yaşlarda kansere yakalanan kadınlar ile erken menopoza girme riski olan kadınların anne olma şansını sürdürebilmeleri için büyük bir avantaj olduğunu söyledi.

Özörnek, araştırması yıllardır süren, ancak dünyada yaklaşık 1 yıldır uygulanan "yumurta dondurma" işleminin, Türkiye'de birkaç aydır yapılmaya başlandığını belirtti. Erkeğin döl hücresi ve döllenmiş yumurtanın yıllardır çok rahatlıkla dondurulabildiğini, ancak kadının üreme hücresi olan yumurtanın önceden dondurulamadığını hatırlatan Özörnek, dondurulma teknolojisindeki yenilikler sayesinde artık günümüzde 10 yumurtadan 6'sının canlı olarak elde edilebildiğini anlattı.

Yüzde 60 başarı ile yumurtayı geri kazanmanın mümkün olduğunu vurgulayan Özörnek, bunun eskiden yapılamayan bazı konularda avantajlar sağladığını söyledi. Özörnek, şunları kaydetti:

"Bu yöntemi en sık kullanacağını düşündüğümüz grup, kanser hastaları. Her 10 kanser hastasından biri 40 yaşın altında. Yani üremeçağında olan insanlar. Kanser varsa ilaçla tedavi yani kemoterapi, radyoterapi, ışın tedavisi uygulandığında her 10 kadından 9'unda tüm yumurta hücreleri ölüyor. Hiçbir kadın yeni bir yumurta hücresi üretmez. Doğduğunda bir deposu vardır. Her ay düzenli adetlerle o depoyu harcar ve o depo biter. Dolayıyla kanser tedavisi sonrası hastatedaviye bağlı erken menopozla karşı karşıya kalır."

Özörnek, bu hastalar arasında evli olanların yumurtalarını alıp eşinin spermiyle dölleyip embriyo elde ettiklerini, ancak bekar ve yaşı çok genç olanların "yumurta dondurma" işlemi olmadan önce hiçbir şey yapamadıklarını kaydetti. Özörnek, "Erken yaşta kansere yakalandıysanız, yumurtanız dondurulduğunda kanser illetinden kurtulduktan sonra anne olmanız artık mümkün" dedi.

Bir de genetik olarak erken menopoz riski olan kadınlar olduğunu, bazılarının 25-30 yaşında menopoza girdiklerini belirten Özörnek, "Eğer kadında erken menopoza girme riski varsa, kalan yumurtaları dondurup saklanabilir. İkinci hasta grubu da bu" dedi.




aysel

Buse ve sevda harikasınız  :opucuk:
Buse bu bu etkinlik için sana teşekkürler  :hello:
Hep takip edicem ve bende eklemeler yapmaya çalışıcam  :k06:
Gördüğüm en güzel rüya senin olduğun,
Duyduğum en derin sevgi senin eserin,
Gördüğüm en güzel dünya senin gözlerin,
Ve kurduğum en güzel hayal sensin

-Butterfly-

Rica  ederim Ayselcim isinize yarasinda onemli degil  :k06:

Herkes eklerse gordugu yada buldugu bilgileri en azindan bu sekilde bir derleme olur belki faydasini gorenler bile olabilir zaman icerisinde  :amin:



tubito

buse ve ayselcim döktürmüsler bilgileri insallah bebis isteyen arkadaslarımızın isine yarar da onlarda bir an önce bu mutluluğa ortak olurlar

tüm arkadaslar adına tesekkür ederiz  buse ve ayselcim


I  love you     :love7: :love9: :love7: :love9: :love7: :love9:

tubito

Pardon  sevda yerine aysel demisim  :ehi:

sevdacım tesekkürler  :ehi: :k06:

aysel

Busecim inşallah benimde işime yarar canım size çok tşk.ediyrum tekrardan elbette gözümüze çarpan bu tür faydalı bilgileri bu başlık altında toplarız canım  :k06:
TUĞBACIM ne yaptın ben onlara tşk ettim bu etkinlik için sende bana ama yinede önemli değil canım nedemek her zaman okuyup faydalanırım  :ehi:  :ehi:  :k06: yeterki bebişim gelsin  :amin:
Gördüğüm en güzel rüya senin olduğun,
Duyduğum en derin sevgi senin eserin,
Gördüğüm en güzel dünya senin gözlerin,
Ve kurduğum en güzel hayal sensin

sevda

Hayatım önemli değil keşke faydamız dokunabilse .... ;) :opucuk:

aysel

inşalllah canım inşalllah faydanız bizlerede dokunur  :amin:
Gördüğüm en güzel rüya senin olduğun,
Duyduğum en derin sevgi senin eserin,
Gördüğüm en güzel dünya senin gözlerin,
Ve kurduğum en güzel hayal sensin

aysel


İstediğiniz ay hamile kalabilmek içinYumurtlama döneminizi tespit edin

Kadınların en fazla doğurgan oldukları döneme ait şöyle küçük formüller
söz konusu: Adetin başladığı gün "1. Gün" olarak kabul ediliyor ve 28
günde bir adet gören kadında yumurtlama 13.- 15. gün arasında
gerçekleşiyor, işte bu dönem en fazla doğurgan olunan zaman. Ancak
kadınların tümü bu dönemde yu-murtlamıyor. Bazıları biraz daha önce
veya sonra yumurtlayabiliyor. Bazıları da hiç yumurtlamıyor.

Unutulmaması gereken nokta şu! Yumurtlama problemleri olmasına rağmen
kadınlar adet görebiliyor ve yumurtlama gücü aydan aya değişebiliyor.
Yumurtlamanın olup olmadığı ultrason ya da kan testleriyle
belirlenebiliyor.

Erkek spermi cinsel ilişkiden sonra yaklaşık 48-72 saat kadın vücudunda
canlı olarak kalabiliyor, işte kadının en doğurgan olduğu bu zamanda,
spermin de orada olması gerekiyor, bir de yeterli sperm bulunabilmesi
için her gün yerine gün aşırı cinsel ilişkiye girilmesi.

Çünkü fazla sayıda cinsel ilişkide bulunmak erkeğin menisindeki sperm sayısını azaltıyor.


Yumurtlamanın gerçekleştiği nasıl anlaşılır?

Göğüslerde hassasiyet, karın bölgesi ve kasıklarda ağrı, rahatsızlık
hissi, vajinal akıntıların ve vajinada ıslaklığın artması gibi
şikayetler yumurtlamanın gerçekleştiğinin belirgin işaretleridir.
Ayrıca eczanelerde satılan ovülasyon belirleme testleri ile de
yumurtlamanın gerçekleşip gerçekleşmediği belirlenebilir.


Test yaptırabilirsiniz

Jinekologların yumurtlama zamanını izlemek için kullandıkları en önemli
yöntem LH düzeyinin tespiti. LH düzeyindeki ani yükseliş, yumurtlamanın
1-1.5 gün içinde başlayacağını, dolayısıyla kadının adet dönemi
içindeki en verimli 2-3 gününün başladığını işaret eder. İşte bebek
sahibi olmaya karar veren çiftler için cinsel ilişkiye girilmesi en
öncelikli günler, bu günlerdir. İdrardaki LH düzeyindeki ani yükselişi
artık eczanelerde satılan testler sayesinde evinizde de zamanında ve
kolayca tespit edebilirsiniz.


Siz yine de tedbirli olun!

İlişki sırasında kayganlaştırıcı olarak tükürük veya diğer krem vs.
gibi maddelerin kullanılması spermleri öldürerek hamileliği
önleyebilir. Ayrıca yer çekiminin etkisiyle ayakta veya oturur
pozisyonda kurulan ilişkide ya da ilişkiden hemen sonra ayağa
kalkıldığında spermlerin rahim ağzındaki açıklıktan geçmeleri zorlaşır,
ilişki sonrası kadının bir süre sırt üstü yatması hamilelik ihtimalini
artırabilir. Her şeye rağmen tamamen sağlıklı bir çiftin hamilelik elde
etme şansı her ay yüzde 25'tir. Hamilelik ve öncesindeki dönemde
çiftlerin yüksek ısıya maruz kalmaktan kaçınmaları gerekir. Saunadan ve
çok sıcak suyla banyo yapmaktan kaçınılmalıdır. Ayrıca hamilelik ve
hamilelik öncesi dönemde çalışma ortamında böcek öldürücü, kurşun,
etilen oksit gibi kimyasal maddelere ve radyasyona maruz kalmaktan
kaçınılmalıdır. Bu dönemde çamaşır suyu vs. gibi temizlik maddeleri
kullanırken eldiven kullanmaya ve bu maddeleri solumamaya özen
gösterilmelidir. Günümüzde bilgisayar kullanımının yaygınlaşmasıyla
video, display terminallerinden (bilgisayar ve televizyon ekranı)
yayılan elektromanyetik alanın da hamilelere zararlı, olabileceği
düşünülmektedir. Bu tip enerjiye maruz kalan kadınlarda düşük oranının
arttığı gösterilmiştir. Bu zararlı etkiden korunmak için bilgisayar
ekranından 80 cm. uzakta oturulması önerilir. Özellikle monitörlerin
arka bölgelerinden uzakta oturmak gerekir.


Doğum kontrol hapı kullandıysanız...

Doğum kontrol hapları en güvenilir doğum kontrol yöntemlerinden biri.
Ancak doğum kontrol hapını uzun süre kullanan ve bırakan kadınlarda bir
süre daha yumurtlama problemi görülebiliyor. Bu sebeple hamile kalmak
için geçen süre diğer doğum kontrol yöntemlerine göre uzun olabiliyor.
Bu uzamaya karşın, doğum kontrol hapı kullanımıyla kısırlığın arttığı
konusunda herhangi bir kanıt yok. Doğum kontrol hapıyla korunan
kadınlar hapları kullanmaya devam ederken de (örneğin kullanmaya yeni
başladıklarında) veya kestikten hemen sonra hamile kalabilirler, bu
durumda bebeğin sağlığı olumsuz etkilenmez.


Şansınızı artırın!

Sağlıklı beslenmek yumurta ve sperm kalitesini, dolayısıyla da
döllenmeyi etkiler. Hamilelik öncesi dönemde sağlıklı beslenme
alışkanlıklarının edinilmesi ve bunların hamilelik süresince devam
ettirilmesi çok önemli. Düzenli beslenme alışkanlığı anne adayına,
ailesine ve gelişecek bebeğin sağlığına katkıda bulunur.

Boyunuza ve vücut yapınıza uygun kiloda olmak, sağlıklı bir hamilelik
için ayrıca önemli. Hamile kalmadan önceki dönemde yağdan fakir, liften
zengin diyet uygulanarak ve egzersiz yaparak kilo verilmesi uygun olur.
Ancak hızlı kilo verebileceğiniz diyetler hamile kalma şansını düşürüp,
hamilelik öncesi besin depolarınızı azaltır.

Sağlıklı hamilelik için en önemli vitamin folik asittir. Döllenmeden
hemen sonra omurilik ve sinir sisteminin gelişmesinde önemli rol oynar.
Hamilelikten önceki 3 aylık dönemden itibaren, günde 400 mg. folik asit
takviyesi sinir sistemiyle ilgili bozuklukların oluşmasını engeller.
Folik asit narenciyede, yeşil yapraklı sebzelerde, fındık, badem ve
baklagillerde bulunur,

Günde 300 mg.'dan (3 bardak filtre kahve) fazla kafein alınması üreme
sağlığını olumsuz etkiler. Kafein kahvenin dışında çay, kakao, kolalı
içecekler gibi birçok gıdada bulunur. Bazı çalışmalar fazla kafein
alımının düşüklere yol açtığını göstermiştir. Hamilelik ve öncesi
dönemde kafein alımı mümkün olduğu kadar azaltılmalı ve kafeinsiz
içecekler tercih edilmelidir.

Hamilelik öncesi ve hamilelik döneminde hiç alkol alınmaması en doğru
yaklaşımdır. Alkol erkeklerde sperm sayısını ve kalitesini azaltır.

Hamilelik ve öncesi dönemde sigara içilmemesi ve sigara içilen
ortamlardan uzak durulması gerekir. Sigara yumurta ve sperm kalitesini
bozar, yumurtanın döllenmesini ve döllenen yumurtanın rahme
tutun-masını zorlaştırarak hamileliği önler. Sigara içen kadınlarda dış
gebeliğin daha sık görüldüğünü gös-teren çalışmalar vardır. Bu dönemde
sigara bırakmayı kolaylaştıran nikotin sakız ve bantlarının kullanımı
önerilmez.

Suni tatlandırıcılar ve bunları içeren gıda maddelerinin kullanımından
da hamilelikte ve öncesindeki hazırlık döneminde kaçınılması gerekir.

Hamilelik öncesi ve hamilelik döneminde çiftlerin stresten mümkün olduğu kadar uzak kalması ve yeterince dinlenmesi gerekir.

Egzersiz fazla ağır olmamak şartıyla önerilir. Ağır egzersiz kadın ve erkekte üreme sağlığını olumsuz etkiler.
Gördüğüm en güzel rüya senin olduğun,
Duyduğum en derin sevgi senin eserin,
Gördüğüm en güzel dünya senin gözlerin,
Ve kurduğum en güzel hayal sensin

tubito


DİLVİN

***********************************************************************************
İnsanların konuşmayı bilecek kadar akıllı, susmayı bilecek kadar zeki olmamaları ne büyük bir talihsizlik

Balböceği