Bebeğim online : Anne ve Bebek ile ilgili bilgiler
Duyurular: facebook kullanıcıları www.bebegimonline.net facebook grubumuza katılabilirler

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. 06 Eylül , 2010, 14:25:16

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Reklamlar
Sayfa: [1] 2
  Yazdır  
Gönderen Konu: Hamileyken Antibiyotik Kullanılır mı , Hangileri ??  (Okunma Sayısı 450 defa)
haydibebeğim
Süper Üye

37+5hayatımın dönüm noktası 25 aralık.....

Üyelik Bilgileri
« : 10 Mart , 2010, 18:53:46 »

kızlar 15+1 hamileyim ve idrar yollarım enfeksiyon kapmış crybaby2
doktorum 2 ilaç yazdı ve ben kullanıp kullanmama konusunda kararsızım ve tedirginim agla

1-aksef 500mg
2-purinol
bu ilaçları hamileyken kullanan var mı ya da başka antibiyotikler?
off napsam ya icon_scratch
karnabahar kürü hamileyken yapılabilir mi?
« Son Düzenleme: 12 Mart , 2010, 18:24:27 Gönderen: g10ca » Logged
BaLkIzzZ
Süper Üye

iki küçük dünyaya gönüllü hapsoldum :)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : 10 Mart , 2010, 18:57:07 »

canım doktor hamile oldugunu biliyosa
ve o ilaçları verdiyse ne zararı olabilirki
sonuçta doktor vermedimi
kulllananlar var diye biliyorum
geçmiş olsun  flowers

BEBEKLERİM BÜYÜMEKLE BİZ İSE ONLARA BÜYÜLENMEKLE MEŞGULÜZ...
haydibebeğim
Süper Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 10 Mart , 2010, 18:59:39 »

balkızım haklısın cnm dr yazdı da eşim izin vermiyor bu ilaçları kullanmama,drlara güvenmiyor pek Embarrassedama kullancam sanırım mecburen dontknow
BaLkIzzZ
Süper Üye

iki küçük dünyaya gönüllü hapsoldum :)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : 10 Mart , 2010, 19:04:30 »

için rahat olsun diye eczaneyede sorsaydın
hamileler kullanabilirmi diyee
eşinde rahat ederdii

BEBEKLERİM BÜYÜMEKLE BİZ İSE ONLARA BÜYÜLENMEKLE MEŞGULÜZ...
★DuYGu★
Süper Üye

Guzel Kizlarim Rabbim Sizleri Korusun...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : 11 Mart , 2010, 01:26:26 »

gecmis olsun arkadasim ben 9 haftamda antibiyotik kullanmistim disci yazmisti cok kotu enfeskyion olmustu dis etimde, doktor hamile oldugumu biliyordu ona gore zarar vermeyen yaziyorum demisti ama oda bana alerji yapmisti her yerim sismisti kasinti olmustu cok kotu olmustummm ismi kåvapenin ama bu  orda yoktur yani , sen icini rahat tut eger doktor bir sey olmaz demisse,enfeksiyon dahada cok etkileyebilir gebeligini

MasaaAllah...
♥★Candy ♥★
Süper Üye

sen nazarlardan kem gozlerden koru yarabbim..

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : 11 Mart , 2010, 06:07:01 »

gecmis olsun arkadasim ben 9 haftamda antibiyotik kullanmistim disci yazmisti cok kotu enfeskyion olmustu dis etimde, doktor hamile oldugumu biliyordu ona gore zarar vermeyen yaziyorum demisti ama oda bana alerji yapmisti her yerim sismisti kasinti olmustu cok kotu olmustummm ismi kåvapenin ama bu  orda yoktur yani , sen icini rahat tut eger doktor bir sey olmaz demisse,enfeksiyon dahada cok etkileyebilir gebeligini

duygucum sende once korkutuyon sonra icini rahat tut diyoonn ehi ehi kizimm yarin doguracaksin dinlen pcnin basinda ne isin var senin kuzumm  opucuk opucuk

°ღ♥ღ° PıNaR°ღ♥ღ°
Süper Üye

16/11/2009 meleğimin bana geldiği gün

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : 11 Mart , 2010, 09:59:20 »

bencede dr verdiyse sanırım bir sorun olmaz bende şuan 21 haftalığım akıntı sorunum vardı

dün dr bana fitil verdi vagi-hex diye günede bir tane kullanıcam içeriğini okudum pekte içim rahat değil ama mecburen

kullanıcam yapıcak başka bişi yokki honk

.:.Zamansız.:.
Süper Üye

Eylül'üm 37+1 oldu , Rabbim korusun meleğimi ...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : 11 Mart , 2010, 11:17:28 »

sevgili haydibebeğim;
bir doktor göz göre göre bebeğine zarar verecek ilaçları sana vermez diye düşünüyorum. bence ilaçlarını bir ana önce kullanıp bu sıkıntıdan kurtulmalısın tatlım. opucuk doktoruna güven Wink

love9  amin "Annecik seni bekliyor küçük meleğim..."   amin  love9

★DuYGu★
Süper Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : 11 Mart , 2010, 14:20:15 »

duygucum sende once korkutuyon sonra icini rahat tut diyoonn ehi ehi kizimm yarin doguracaksin dinlen pcnin basinda ne isin var senin kuzumm  opucuk opucuk
[/quote]
hahahhahaa aynen oyle vallahi anamm gripimm biliyorsunn duygumm herhalde yarin doguma gidemiyorum cok kotuyum yatagin icindeyim su an uzanarak yaziyorum sizlere nane limon kaynatti esim icip duruyorum, herhalde bu halde sezeryan yapmazlar bakalim bu gun doktor beni arayacak.... dua edin insaallahh

MasaaAllah...
haydibebeğim
Süper Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : 11 Mart , 2010, 18:56:31 »

teşekkürler kızlar,kullanacağım ilaçlarımı mecburum bu illetten kurtulamam öbür türlü.
haydibebeğim
Süper Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : 12 Mart , 2010, 16:19:50 »

offfff kimse mi kullanmadı bu koca sitede hamileyken antibiyotik ya......
•●♥_㋡ Cigdem ♥ Irem •●♥_㋡.
Kıdemli Üye

«« ẰگЌIм گéήì گèυiУǿŕµм »» Biricik Kizim (>.<) 29+

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : 12 Mart , 2010, 16:28:12 »

ben kullandim..ama doktor yazmamisti hamile oldugumu bilmiyordum ve kurtajla sonlandirdim. hala icimde ukte:(
bence bu idrar enfeksiyonu cok onemli bisi deil dogumdan sonraya birakabilirsin ben doktorlara guvenemiyorum... icon_pale

haydibebeğim
Süper Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : 12 Mart , 2010, 16:46:36 »

ben kullandim..ama doktor yazmamisti hamile oldugumu bilmiyordum ve kurtajla sonlandirdim. hala icimde ukte:(
bence bu idrar enfeksiyonu cok onemli bisi deil dogumdan sonraya birakabilirsin ben doktorlara guvenemiyorum... icon_pale

ilk 3 ay bebek ilaç etkilrine direkt açık tavsiye edilmiyor,ama benim 3 ayı geiçti nerdeyse 4. aya gireceğim.idrar yolu enfeksiyonu da çok önemli bişey aslında ki benim kronik zaten hep vardı.ama tedavi edilmezse böbreklere kadar bile çıkıp böbreklere bile zarar verebilir ayrıca idrar yolu enfeksiyonu ilerlerse düşüğe bile neden oluyor,bunları düşünüp başladım ilaca bebeğimi allah korusun amin
allaha emanet artık bebişim crybaby2
★DuYGu★
Süper Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : 12 Mart , 2010, 16:57:01 »

ilk 3 ay bebek ilaç etkilrine direkt açık tavsiye edilmiyor,ama benim 3 ayı geiçti nerdeyse 4. aya gireceğim.idrar yolu enfeksiyonu da çok önemli bişey aslında ki benim kronik zaten hep vardı.ama tedavi edilmezse böbreklere kadar bile çıkıp böbreklere bile zarar verebilir ayrıca idrar yolu enfeksiyonu ilerlerse düşüğe bile neden oluyor,bunları düşünüp başladım ilaca bebeğimi allah korusun amin
canimm hayirlisi olur insaallah endiselenme eger doktorun bir sey olmaz diyorsa dinle cunki, gercekten zarar vermeyen ilaclar var bebege, aksi taktirde bazen ufak bir enfeksiyon bebegini etkileyebilir bana öyle demisti dis doktorum vucudundan arindirilmasi lazim enfeksiyonun. ben 9 haftalikken 10 gun antibiyotik kullanmistim ha tmm alerji olmustum oda yan etkisiydi, böyle ciddi konularda netten tavsiye vermek cokk zor ne desek yanlis olur ama sen doktorunu dinle bol dua et insaallah. Rabbim bebisini ve seni korusunnn sifa versinnn  amin

MasaaAllah...
haydibebeğim
Süper Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : 12 Mart , 2010, 17:00:49 »

canimm hayirlisi olur insaallah endiselenme eger doktorun bir sey olmaz diyorsa dinle cunki, gercekten zarar vermeyen ilaclar var bebege, aksi taktirde bazen ufak bir enfeksiyon bebegini etkileyebilir bana öyle demisti dis doktorum vucudundan arindirilmasi lazim enfeksiyonun. ben 9 haftalikken 10 gun antibiyotik kullanmistim ha tmm alerji olmustum oda yan etkisiydi, böyle ciddi konularda netten tavsiye vermek cokk zor ne desek yanlis olur ama sen doktorunu dinle bol dua et insaallah. Rabbim bebisini ve seni korusunnn sifa versinnn  amin

şirine teşekkür ederim biraz rahatlattın beni,eşimle papaz olduk hergün tartışıyoruz bu yüzden,bana sen kemdine dikkat etmiyorsun,bana güven vermiyorsun deyip duruyor crybaby2
hergün tartışmaktan azar işirmekten bıktım artık,vicdan azabı duyuyorum ilacı her atışımda,çok mutsuzum ya crybaby2
Sayfa: [1] 2
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM
Arsiv (Basit Gorunum)