|
haydibebeğim
|
 |
« : 10 Mart , 2010, 18:53:46 » |
|
kızlar 15+1 hamileyim ve idrar yollarım enfeksiyon kapmış  doktorum 2 ilaç yazdı ve ben kullanıp kullanmama konusunda kararsızım ve tedirginim  1-aksef 500mg 2-purinol bu ilaçları hamileyken kullanan var mı ya da başka antibiyotikler? off napsam ya  karnabahar kürü hamileyken yapılabilir mi?
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 12 Mart , 2010, 18:24:27 Gönderen: g10ca »
|
|
|
|
|
|
BaLkIzzZ
|
 |
« Yanıtla #1 : 10 Mart , 2010, 18:57:07 » |
|
canım doktor hamile oldugunu biliyosa ve o ilaçları verdiyse ne zararı olabilirki sonuçta doktor vermedimi kulllananlar var diye biliyorum geçmiş olsun 
|
|
|
|
|
|
BEBEKLERİM BÜYÜMEKLE BİZ İSE ONLARA BÜYÜLENMEKLE MEŞGULÜZ...
|
|
|
|
haydibebeğim
|
 |
« Yanıtla #2 : 10 Mart , 2010, 18:59:39 » |
|
balkızım haklısın cnm dr yazdı da eşim izin vermiyor bu ilaçları kullanmama,drlara güvenmiyor pek  ama kullancam sanırım mecburen 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BaLkIzzZ
|
 |
« Yanıtla #3 : 10 Mart , 2010, 19:04:30 » |
|
için rahat olsun diye eczaneyede sorsaydın hamileler kullanabilirmi diyee eşinde rahat ederdii
|
|
|
|
|
|
BEBEKLERİM BÜYÜMEKLE BİZ İSE ONLARA BÜYÜLENMEKLE MEŞGULÜZ...
|
|
|
|
★DuYGu★
|
 |
« Yanıtla #4 : 11 Mart , 2010, 01:26:26 » |
|
gecmis olsun arkadasim ben 9 haftamda antibiyotik kullanmistim disci yazmisti cok kotu enfeskyion olmustu dis etimde, doktor hamile oldugumu biliyordu ona gore zarar vermeyen yaziyorum demisti ama oda bana alerji yapmisti her yerim sismisti kasinti olmustu cok kotu olmustummm ismi kåvapenin ama bu orda yoktur yani , sen icini rahat tut eger doktor bir sey olmaz demisse,enfeksiyon dahada cok etkileyebilir gebeligini
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
♥★Candy ♥★
|
 |
« Yanıtla #5 : 11 Mart , 2010, 06:07:01 » |
|
gecmis olsun arkadasim ben 9 haftamda antibiyotik kullanmistim disci yazmisti cok kotu enfeskyion olmustu dis etimde, doktor hamile oldugumu biliyordu ona gore zarar vermeyen yaziyorum demisti ama oda bana alerji yapmisti her yerim sismisti kasinti olmustu cok kotu olmustummm ismi kåvapenin ama bu orda yoktur yani , sen icini rahat tut eger doktor bir sey olmaz demisse,enfeksiyon dahada cok etkileyebilir gebeligini
duygucum sende once korkutuyon sonra icini rahat tut diyoonn  kizimm yarin doguracaksin dinlen pcnin basinda ne isin var senin kuzumm 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
°ღ♥ღ° PıNaR°ღ♥ღ°
|
 |
« Yanıtla #6 : 11 Mart , 2010, 09:59:20 » |
|
bencede dr verdiyse sanırım bir sorun olmaz bende şuan 21 haftalığım akıntı sorunum vardı dün dr bana fitil verdi vagi-hex diye günede bir tane kullanıcam içeriğini okudum pekte içim rahat değil ama mecburen kullanıcam yapıcak başka bişi yokki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
★DuYGu★
|
 |
« Yanıtla #8 : 11 Mart , 2010, 14:20:15 » |
|
duygucum sende once korkutuyon sonra icini rahat tut diyoonn  kizimm yarin doguracaksin dinlen pcnin basinda ne isin var senin kuzumm  [/quote] hahahhahaa aynen oyle vallahi anamm gripimm biliyorsunn duygumm herhalde yarin doguma gidemiyorum cok kotuyum yatagin icindeyim su an uzanarak yaziyorum sizlere nane limon kaynatti esim icip duruyorum, herhalde bu halde sezeryan yapmazlar bakalim bu gun doktor beni arayacak.... dua edin insaallahh
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
haydibebeğim
|
 |
« Yanıtla #9 : 11 Mart , 2010, 18:56:31 » |
|
teşekkürler kızlar,kullanacağım ilaçlarımı mecburum bu illetten kurtulamam öbür türlü.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
haydibebeğim
|
 |
« Yanıtla #10 : 12 Mart , 2010, 16:19:50 » |
|
offfff kimse mi kullanmadı bu koca sitede hamileyken antibiyotik ya......
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
•●♥_㋡ Cigdem ♥ Irem •●♥_㋡.
|
 |
« Yanıtla #11 : 12 Mart , 2010, 16:28:12 » |
|
ben kullandim..ama doktor yazmamisti hamile oldugumu bilmiyordum ve kurtajla sonlandirdim. hala icimde ukte:( bence bu idrar enfeksiyonu cok onemli bisi deil dogumdan sonraya birakabilirsin ben doktorlara guvenemiyorum... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
haydibebeğim
|
 |
« Yanıtla #12 : 12 Mart , 2010, 16:46:36 » |
|
ben kullandim..ama doktor yazmamisti hamile oldugumu bilmiyordum ve kurtajla sonlandirdim. hala icimde ukte:( bence bu idrar enfeksiyonu cok onemli bisi deil dogumdan sonraya birakabilirsin ben doktorlara guvenemiyorum...  ilk 3 ay bebek ilaç etkilrine direkt açık tavsiye edilmiyor,ama benim 3 ayı geiçti nerdeyse 4. aya gireceğim.idrar yolu enfeksiyonu da çok önemli bişey aslında ki benim kronik zaten hep vardı.ama tedavi edilmezse böbreklere kadar bile çıkıp böbreklere bile zarar verebilir ayrıca idrar yolu enfeksiyonu ilerlerse düşüğe bile neden oluyor,bunları düşünüp başladım ilaca bebeğimi allah korusun  allaha emanet artık bebişim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
★DuYGu★
|
 |
« Yanıtla #13 : 12 Mart , 2010, 16:57:01 » |
|
ben kullandim..ama doktor yazmamisti hamile oldugumu bilmiyordum ve kurtajla sonlandirdim. hala icimde ukte:( bence bu idrar enfeksiyonu cok onemli bisi deil dogumdan sonraya birakabilirsin ben doktorlara guvenemiyorum...  ilk 3 ay bebek ilaç etkilrine direkt açık tavsiye edilmiyor,ama benim 3 ayı geiçti nerdeyse 4. aya gireceğim.idrar yolu enfeksiyonu da çok önemli bişey aslında ki benim kronik zaten hep vardı.ama tedavi edilmezse böbreklere kadar bile çıkıp böbreklere bile zarar verebilir ayrıca idrar yolu enfeksiyonu ilerlerse düşüğe bile neden oluyor,bunları düşünüp başladım ilaca bebeğimi allah korusun  allaha emanet artık bebişim  canimm hayirlisi olur insaallah endiselenme eger doktorun bir sey olmaz diyorsa dinle cunki, gercekten zarar vermeyen ilaclar var bebege, aksi taktirde bazen ufak bir enfeksiyon bebegini etkileyebilir bana öyle demisti dis doktorum vucudundan arindirilmasi lazim enfeksiyonun. ben 9 haftalikken 10 gun antibiyotik kullanmistim ha tmm alerji olmustum oda yan etkisiydi, böyle ciddi konularda netten tavsiye vermek cokk zor ne desek yanlis olur ama sen doktorunu dinle bol dua et insaallah. Rabbim bebisini ve seni korusunnn sifa versinnn 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
haydibebeğim
|
 |
« Yanıtla #14 : 12 Mart , 2010, 17:00:49 » |
|
ben kullandim..ama doktor yazmamisti hamile oldugumu bilmiyordum ve kurtajla sonlandirdim. hala icimde ukte:( bence bu idrar enfeksiyonu cok onemli bisi deil dogumdan sonraya birakabilirsin ben doktorlara guvenemiyorum...  ilk 3 ay bebek ilaç etkilrine direkt açık tavsiye edilmiyor,ama benim 3 ayı geiçti nerdeyse 4. aya gireceğim.idrar yolu enfeksiyonu da çok önemli bişey aslında ki benim kronik zaten hep vardı.ama tedavi edilmezse böbreklere kadar bile çıkıp böbreklere bile zarar verebilir ayrıca idrar yolu enfeksiyonu ilerlerse düşüğe bile neden oluyor,bunları düşünüp başladım ilaca bebeğimi allah korusun  allaha emanet artık bebişim  canimm hayirlisi olur insaallah endiselenme eger doktorun bir sey olmaz diyorsa dinle cunki, gercekten zarar vermeyen ilaclar var bebege, aksi taktirde bazen ufak bir enfeksiyon bebegini etkileyebilir bana öyle demisti dis doktorum vucudundan arindirilmasi lazim enfeksiyonun. ben 9 haftalikken 10 gun antibiyotik kullanmistim ha tmm alerji olmustum oda yan etkisiydi, böyle ciddi konularda netten tavsiye vermek cokk zor ne desek yanlis olur ama sen doktorunu dinle bol dua et insaallah. Rabbim bebisini ve seni korusunnn sifa versinnn  şirine teşekkür ederim biraz rahatlattın beni,eşimle papaz olduk hergün tartışıyoruz bu yüzden,bana sen kemdine dikkat etmiyorsun,bana güven vermiyorsun deyip duruyor  hergün tartışmaktan azar işirmekten bıktım artık,vicdan azabı duyuyorum ilacı her atışımda,çok mutsuzum ya 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|