2009 Aralık - 2010 Ocak-Şubat Anneleri Buraya

Başlatan Zeynep_Sena, 04 Mart , 2010, 16:01:45

« önceki - sonraki »

Zeynep_Sena

04 Mart , 2010, 16:01:45 Son düzenlenme: 01 Mayıs , 2010, 12:44:09 Zeynep_Sena
arkadaslar buda bizim sayfamiz olsun dedim burda bebeklerimizle ilgili konulari paylasalim diger türlü ben tam payasimlarinizi takip edemiyorum hep baska baska konularda buluyorum kendimi.ne dersiniz.

mesela benim kizim 18 aralikta dogdu 48 cm ve 3kilo230gr di hastaneden cikinca 3245 gr di ilk gunlerde biraz kilo kaybi oldu ve yeni dogan sariligi olmustu suan 2 ay 14 gunluk boyu ve kilosu en son 15 subatta bakilmisti 57 cm boyu ve 4700 kg ilk ay benim bebisim pek kilo almamisti 500 gr filan almisti tek anne sütü veriyorum mama hic verilmedi ikinci ay birazdaha yaradiki kizim 1 kilo 100 gr filan almis ara sira rezene cayi veriyorum pek sevmiyo ama cok ac olursa iciyo bazen gaz icinde cok siddetli agrisi olursa antiflat die bi ilac kullaniyorum..emzikde veriyorum bebise.Asimiz 2 kez oldu 2 side agizdan yapildi.2ci asida kizim biraz halsiz kaldi ve dr bol bol emzirmemi soledi bende bol bol emzirdim ve kendine geldi bide bi kac gun yapamadi kizim 3cü gun yapabildi..simdlik bunlar geliyor aklima ..ii paylasimlar

--elif--

merhaba cnm benmde bebişim 24 aralık doğumlu,kız,adı ebrar,doğduğunda 3kilo300dü şu anda 5 kilo 900 bizim cadı çok emiyo ve anne sütü yarıyomuş çok şükür.bizim tek sorunumuz emzik almaması ne yaptıysam veremedim almıyoo  :cildir: durum böyle oluncada beni emzik gibi kullanıyo  :binkybaby: kucakta kalmaya ve konuşulmasına çok alıştı sürekli çene istiyo bide uykusu hiç yok uyutana kadar cnm çıkıyo sürekli kendisiyle oynayalım istiyoo işte bu kadarr baya dertliymişim bizim kızdan yaa iyiki açmışın sayfayı içimi boşaltacak yer arıyodum  :toothy10:  :toothy10: hee bide gazı için önceleri om-x kullandım şimdide zinco  verdi drumuz ikiside bitkisel. bideee geçen ay aşı oldu ama ağızdan deil bacaktan bi doz sadece ve gece olunca çok huysuzlandı  :-\

DER!N

Sağol canım iyi düşünmüşsün bölük pörçük oluyordu konuşmalarımız.  :-*

Ecrin Selen 07.12.2009 15:15 suni sancıyla normal doğdu 40+ 4te  49 cm. 3200gr. doğdu.

Doğduğu geceden itibaren açlık sorunumuz oldu hem anne sütü hem de takviye mama alıyor.
Ara sıra gaz sorunu oluyor, sarılık olmadı.
En son 14 şubatta kontrole gittik fazla kilo almamış mamayı arttırdık.
Ölçümleri o zaman yapıldı, 66cm. 5870gram dı ve sanırım o zamandan beri anca uzadı :) kilo almıyor gibi geliyor bana.

Agular gülmeler erken başladı  :nazar: göt göt gidiyor şimdi :) poposunun açılmasına ve banyo yapmaya ve de yağlanmaya bayılıyor.
Huysuz bir kız bu arada  :k06:

Erkenden ek gıdalara geçmek istiyorum Martın ortalarına doğru gideceğiz yine kontrole.
Aşılarımızı yaptırdık bu ayda rotayı yaptıracağız kısmetse, aşılardan sonra hiç sorun yaşamadım bacaktan olduğunda bir kaç gün basmadı üzerine hepsi o.
Rezene veriyordum gece çayına da geçtim. Gazı için Sab kullanıyorum.
Karınca yumurtası yağı da aldık kızım biraz sanırım kıllı olacak bana çekmemiş :) önlem alalım diyorum.
Biz de böyleyiz.
Hım bu arada 11 kg. aldım ben hamileliğimde ve doğum sonrasında 14 kg. verdim.





< ESLAL >

öncelikle hayırlı olsın sayfamız  :flowers:

benim cadı kızımın cv; nisa hilal 28.12.2009 da 08.47'de 50 cm 3950gr spinal anestezi ile sezeryanla dünyaya geldi

doğduğundan beri gaz sorunumuz var zinco damla(masaj yağı),metsil,nurse harveys gibi bi çok ilaç kullandık sonuç çok iç açıcı değil  ::)

sütüm yetersiz geldiği için mamada veriyorum daha doğrusu vermeye çalışıyorum çünkü kızım sadece beni emmek istiyor bunun dışında herşeyi reddediyor
bu yüzden yeterli kiloda alamıyor  :'( 2 gün önce doktordaydık ve 58,5cm 5500 gr mamayı arttırmamız gerek ama nasıl bilmiyorum  :dontknow:

şuan hafif bi soğuk algınlığı geçiriyor bu sebeple peditus şurup ve serum fizyolojik kullanıyoruz

2 gün önce karma aşımız oldu o gün çok huysuzdu sonrasında bişey kalmadı

inanılmaz hareketli bir bebek kollar bacaklar hiç durmuyor bu aralar babasıyla konuşmaya bayılıyor

işte böyle nisa hanım  :D

mavişimmm

kızlarrrr sizin sayfanıza şu an ortak deilim ama bende o günü sabırsızlıkla beklıyorummm.yazılarınızı okuyunca dayanamadımm.hepinizi tebrik ediyorummm.rabbım yavrularınızı sizlere bağışlasınnn...inş.bir gün bizimde böyle bir öykümüz olurrrr.....

DER!N

çok daha keyiflileri olur inş. canım  :-*

rabbim hayırla ve sağlıkla kavuştursun yavrunuza inş.  :amin:





DER!N

Ezgicim maşallah Nisa'nın kilosu gayet yeterli üzülüyorsan boşa üzülme ecrinle arası epey var hemen hemen aynı kilodalar doktor habire az besle az besle deyip duruyor





AککORTįє

05 Mart , 2010, 19:08:06 #7 Son düzenlenme: 25 Mayıs , 2010, 23:13:48 __İSO 2010__
vaovvv süper olmuş bu sayfa  ;D kesinlikle daha faydalı olacak bizee  ;)

bu arada sağol mavişim, en kısa zamanda bu mevzuların içinde seni de görücez inş  :amin:



İSMAİL POYRAZ

19.01.2010  - 13:59 da sezeryanla 52 cm. boyunda 4.260gr ağırlığında dünyaya teşrif etti. hastaneden çıkarken kilosu 3.900 gr. dı.
doğduğu ilk günler süt az geldiği için hastanede 2 kez mama verildi. onun dışında 2 gün sonra sütüm düzenli gelmeye başladı ve şuana kadar da sadece anne sütüyle devam ediyoruz.
bugün itibariyle tam 44 günlük ve kilosu 4.800gr. boyunu 1 hafta önce ölçtüler 58cm. di
sarılık olmadı.40 ına kadar gaz sorunumuz da olmadı.artık yavaş yavaş bizimde gaz sorunumuz var. metsil kullanıyorum şimdilik idare ediyor.
1. ayından itibaren kucağıma aldığımda kendini geri atmaya başladı.  :nazar: bizimkide çok hareketli. altını bile zor bağlıyorum her açtığımda.
bana gülücük atacağı zamanları sabırsızlıkla bekliyorum
 :love9:


< ESLAL >

Alıntı yapılan: Gülfer_ - 05 Mart , 2010, 18:55:10
Ezgicim maşallah Nisa'nın kilosu gayet yeterli üzülüyorsan boşa üzülme ecrinle arası epey var hemen hemen aynı kilodalar doktor habire az besle az besle deyip duruyor

canım evt ecişle nerdeyse aynı kilodalar ama nisa 4 kilo dünyaya geldi şuan en az 6 kilo olması gerekiyor ama yemiyor mama iice acıkınca içiyor oda günde 2 kez filan emmek istiyor doymadığı içinde hep memede durmak istiyor ve tam doymadığı için uykuyada dalamıyor  :'( ama bıraktım artık kendi haline üsteledikçe daha  çok reddediyor olan mamalara oluyor kutunun yarıdan çoğu çöpe gidiyor  :-\

--elif--

kızlar maşallah bebeklerinizin kiloları iyiymiş neden ek besin veriyosunuzki  :icon_scratch: benmkide çok emiyo ağzından hiç çıkmasın istiyo aç bu çocuk falan dediler dra götürdüm sormadan kendi başıma başlamayım dedim ama dr kesinlikle önermediğini kilosunun iyi olduğunu ve karnı doymayan bir bebeğin kesinlikle kilo alamayacağını söyledi banada mantıklı geldi artık alışmış boş emzik gibi kullanıyomuş zaten ilk 10 dakika bebeğin ağzına yoğun süt gelirmiş yada 20 dakika ondan sonra fazla gelmez diyo boş emzikte almadığı için baya bi alışkanlık edinmiş saatlerce ağzında tutmayı..bide siz bebeklerinize su veriyomusunuz dra sormayı unutuyorum her defasında ben vermiyorum acaba vermem gerekirmi  :dontknow:

мiŁenα.

canım anne sutu emıyorsa su vermeye gerek yok..ama kayınvalıdem yıne damla damla verırdı arada...ama ebe demıstıkı 6 aya akdar hıc bırsey vermeye gerek yok anne sutu karsılıyor ::)
buarada ben dogurmadım daha ama kayınvalıdem ve eltımden herseyı bılıyorum :ehi:


:love9: :love7: :love9:


DER!N

Su olayını bebek hemşiresi söylemişti mama da verdiğim için mamadan sonra bir çay kaşığı falan verirsen ağzı çalkalanır pamukçuk olmaz demişti.
Uygulamadım.
Kızım 2 hafta önce pamukçuk oldu 2 günde dudakları dahil sarmıştı ilaç kullandım karbonat falan kar etmedi o ara su da verdim.

Şimdi baybay isimli damlayı kullanırıyorum uyku düzeni için, bir çay kaşığı suya 5 damla şeklinde katarak veriyorum o yüzden bu kadarcık alıyor.





--elif--

peki baybay damlasının faydasını gördünmü? bide fiatını yazarsan bilgim olsun benmki hiç uyumuyo

< ESLAL >

Alıntı yapılan: ♥♥-ebrar-♥♥ - 07 Mart , 2010, 16:22:44
kızlar maşallah bebeklerinizin kiloları iyiymiş neden ek besin veriyosunuzki  :icon_scratch: benmkide çok emiyo ağzından hiç çıkmasın istiyo aç bu çocuk falan dediler dra götürdüm sormadan kendi başıma başlamayım dedim ama dr kesinlikle önermediğini kilosunun iyi olduğunu ve karnı doymayan bir bebeğin kesinlikle kilo alamayacağını söyledi banada mantıklı geldi artık alışmış boş emzik gibi kullanıyomuş zaten ilk 10 dakika bebeğin ağzına yoğun süt gelirmiş yada 20 dakika ondan sonra fazla gelmez diyo boş emzikte almadığı için baya bi alışkanlık edinmiş saatlerce ağzında tutmayı..bide siz bebeklerinize su veriyomusunuz dra sormayı unutuyorum her defasında ben vermiyorum acaba vermem gerekirmi  :dontknow:


canım bizde doktor kontrolünde başladık mamaya ilk 20 gün hiç kilo almadı verdi hatta doktor daha arttırabilirsin mamayı diyor ama kızım istemiyor
banada doktor günde bi çay kaşığı kadar verebilirsin dedi ama benim zilli onu bile istemiyor bende üstelemiyorum ama sadece anne sütü alan bi bebeğin suya ihtiyacı olmaz



gülfercim yarın eşimde bakacak bu damlaya nisa gece güzel uyuyor  :nazar: gündüz hiçç dalmıyor uykuya ama ben daha çok biberon istememesinden dolayı kullanmayı düşünüyorum nisa tıkanıyordu mama yerken biliyosun ya şimdi herzaman değilde arada tıkanıyor ve tıkandıktan sonra istemiyor biberonu buna etkisi olurmu sence içeriğini okudum netten umutlandım bi an işe yarar gibi geldi  :dontknow:

DER!N

Damlanın etki süresi 2 hafta olarak belirtilmiş ben 2 gündür kullanıyorum abartılı bir etkisi henüz olmadı bekliyoruz bakalım.

Kutu açıldıktan sonra 8hafta kullanılabiliyor 15liraya almış eşim.

Ezgicim denemende fayda var içeriğinde stres vs. diye de yazılmış etki eder belki.