19 Mart , 2024, 09:26:32

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


İkizler de birbirini kıskanıyor

Başlatan βαlκιz, 30 Ocak , 2010, 18:58:38

« önceki - sonraki »

βαlκιz

 
 
   
 

 
 
Uzmanlar, ikizlerin kabiliyet ve gelişimlerinin birbirinden çok farklı olabileceğini, diğer kardeşlerde görülen kıskançlığın ikizlerde de yaşandığını belirtiyor. 'İkizlerden birinin hissettiğini diğerinin de hissettiği' yönündeki inancın yanlış olduğunu anlatan Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Uzmanı Dr. Ayten Erdoğan, "Çocuklarınıza aynı kıyafetler almayın, aynı okula göndermeyin. Doğum günü için ayrı pastalar hazırlayın, şarkıları, hediyeleri bile ayrı olsun. Evde ilginizi ve zamanınızı her ikisine eşit olarak bölmeye çalışın" dedi.

Dr. Ayten Erdoğan, aile bireyleri ve çevrenin ikizlerde benzer gelişim beklediğinden, kabiliyeti az olan ve gelişimi farklı olanın psikolojik olarak kötü etkilenebileceğini söyledi. Erdoğan, ikizlerin birinin hissettiğini diğerinin de hissedeceği inancının yanlış olacağını ifade ederek, "Bütün kardeşlerde görülen kıskanma ikizlerde de görülür. Anne-baba başta olmak üzere, erişkinlerin sevgi ve ilgisini paylaşma, daha fazla pay alma endişesi kıskançlığın temelini oluşturur. İkizler arasında görülen gelişim farklılıkları da kıskançlığı arttırabilir. Daha becerikli ve gelişmiş olan ön plana çıkarak veya daha zayıf olana fazla ilgi gösterilmesi diğerinin kıskanmasına neden olabilir" diye konuştu.

Dr. Erdoğan, ikizlerin sınıf ve kıyafetlerinin ayrılması uyarısında bulunarak, "İkizlere aynı kıyafetler ve eşyalar alınması anne-babanın bir çeşit eşitlik sağlamaya çalışmalarından kaynaklanmaktadır. Kişilikleri, gelişimleri birbirinden farklı olan çocukların seçimlerinin de farklı olması çok doğaldır. Aynı giysiyi giymek ikisinin karıştırılmasına, ayırt edilememelerine neden olur. Kıyafetlerin ayrılması, kendi kıyafetleri olmasını sağlamak, aynı giyimleri engellemek, aynı şeylere sahipseler ayrı günlerde giymelerini sağlamak gereklidir. Aynı okul ve sınıfa gönderilmeleri gelişimleri açısından sakıncalıdır. Sınıf içinde kıyaslama ikizlerden zayıf olanın kendini yetersiz görmesine, özgüveninin düşmesine neden olur. Şartlar uygunsa ayrı okula, değilse ayrı sınıfa verilmeleri birey olmalarının desteklenmesi açısından gereklidir" şeklinde konuştu. Erdoğan'a göre, ikizlerin bireyselleştirecek destekleyici tavsiyeler şöyle:

"Onlara 'ikizler' demektense isimleri ile hitap edilmesini sağlayın, kendi oyuncakları olmasını sağlayın. Eşyalarını ayrı dolaplara yerleştirin.Doğum günleri için pastaları ayrı hazırlayın.Doğum günü şarkısını 2 kez ayrı söyleyin. Onlara ayrı hediyeler verilmesini sağlayın.Çocukları baba-anne paylaşmayın. Evde ilginizi ve zamanınızı her ikisine eşit olarak bölmeye çalışın. İşiniz olduğunda onları ayrı yerlere bırakın. Ayrı zamanlarda ayrı gezmeye ya da alışverişe götürün. Birine kızdıysanız diğerine de kızmayın. İkisine ayrı albüm hazırlayarak verdiğiniz "özel" önemi pekiştirin."
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ

"Onlara 'ikizler' demektense isimleri ile hitap edilmesini sağlayın  :icon_thumright: bende çok dıkkat ederım ıkızler denmesı hıç de hoş degıl ısmıyle hıtap edılmelı bence de

βαlκιz

evet bende önem veririm iki isimse iki ismide söylenmesini isterim..
  ya benimkiler birbirini aşırı kıskanmaya başladı uguru ayagımda sallarken umut gelip bana vuruyoo ugurun üstüne çıkıyo
bagırıyo aglıyoo uguru kaldırıyorum umut sesini kesiyoo
umut çok kıskanıyoo ugur kıskanmıyooo
uguru kucaklayıncaa umut hemen yanıma geliyo aglıyoo uguru çekiyoo  :-\ :-\ :-\ :-\  offffffffffffff
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

@ssemra@

 Akılları ermeye başladıkça kıskanmayada başlıyorlar maalesef ve bu 6 7yaşa kadar devam ediyor, ama aralarındaki rekabet çok tatlı çok komik olur yaa :)

βαlκιz

umut haaktan kıskanıyoo uğurun altını bile değiştirmeye kalksam geliyo yanıma beni çekiyoo bagırıyoo
kucagıma alsam geliyoo ellerini birbirine vurup bagırıyo aglıyoo  :-\ :-\  hayfata çocuk gelişim doktoruna gitcez kıskanma olayları sinirlilik olaylarında neler yaapcaz onları konuşcazz  ::)
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

@ssemra@

umarım çabuk aşarsınız bu sorunları, sonuçta bi tane anneleri var napsın yavrucaklar paylaşamıyolar kıyamam yaaa :)

βαlκιz

inş. sorunsuz atlatırız içe kapanık olmasınlar kıskanç olmasınlardaa inş.
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

@ssemra@

korkma canım hiç bişey olmaz, bütün çocuklar annelerini kıskanır dğal bişey bu
doktorla konuşunca önerilerini yazarsan belki başkalarınında işine yarar, biz henüz o döneme gelmedik ama aklımda bulunsun benimde :)

βαlκιz

:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

zerrinplt

Canım bu çok normal zaman geçtikçe düzelir