18 Nisan , 2024, 04:24:40

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


BEBEKLERINIZ ICIN PRATIK BILGILER..

Başlatan -Butterfly-, 26 Aralık , 2007, 10:50:02

« önceki - sonraki »

-Butterfly-

 
ÖKSÜRÜK İÇİN
Elma kabuğu ve çekirdeği; Bir elmanın kabuğunu soyun, bir kaç da çekirdeğini koyun, birazcık ıhlamur, bir iki karanfil, belki bir tarçın kabuğu.Bir dilim de limon..Bunu üsüttügünüz günlerde sizde için sıcak sıcak ve bolca, ılık ılık çocuğunuza içirin (1 yaşından büyük çocuklar için balla tatlandırabilirsiniz).


ÖKSÜRÜK İÇİN
Büyükler için (çocuğunuza kullanmayın) bir tatlı kaşığı bala toz zencefili karıştırarak macun yapıp için (yiyin), boğazınıza çok iyi gelir.



 
ÖKSÜRÜK İÇİN
İki tatlı kaşığı dut pekmezine uygun miktarda karabiber katıp karıştırın ve günde bir kaşık verin. Bir iki güne kadar öksürük geçecektir.


ÖKSÜRÜK İÇİN
Okaliptüs, Hatmi çiçeği, Dal tarçın, Nane, Ihlamur, Meyankökü, Ada çayı, Kekik, Elma kabuğunu karıştırarak, demleme usulu çay yapın ve içirin. ! yaşından büyük bebekler için bal ile tatlandirilabilir. Daha küçük bebeklerde ise pekmez kullanılabilir.



 
ÖKSÜRÜK İÇİN
1 çay kaşığı karabiber , 1 tatlı kaşığı bal ile ile karıştırılarak verilir.Ardından da süt. Bu formül biz büyükler için de etkilidir.


ÖKSÜRÜK İÇİN
2 çorba kaşığı tereyağıyla 1 çorba kaşığı pekmezi azıcık (1 tatlı kaşığı suyla) kaynatın, ılıkken içirin...Hem çok lezzetli hem de öksürüğü şıp diye kesiyor. Aktarlardan bulunan "Havlıcan" kökü (1 taneyi 2 kere kaynatabilirsiniz), elma kabuğu, kabuk tarçın ve ıhlamur kaynatılarak balla tatlandırıp içirin.



 
ÖKSÜRÜK İÇİN
Elma kabuğu ve çekirdeği bir cezveye konur,içine biraz tarçın, bir tutam zencefil, bir tane karanfil, 2 çay kaşığı pekmez ilave edilir....Öksürüge birebir, hastaliga karsi da koruyucu......(hastalığı beklemeyin yani


ÖKSÜRÜK İÇİN
Ihlamurla ile ayva yaprağı beraber kaynatıp verilirse öksürük için iyi bir çözüm olabilir.



 
ÖKSÜRÜK İÇİN
Cezvede bir miktar kekiği kaynatıp içine bal koyup ılındığında bebişlere içirebilirsiniz.


ÖKSÜRÜK İÇİN
Nişastayı suyla kaynatıp içine limon yada portakal suyu koyun biraz da tatlandırmak için pekmez ekleyin. Bu karışımı ılık ılık içirin Öksürüğün hemen kesileceğini göreceksiniz.



 
ÖKSÜRÜK İÇİN
Kabukları ile elma, tarçın, zencefil, ıhlamur, ayva ve kabuklu limonu kaynatıp suyunu içirin. Göğsü yumuşatacaktır.


ÖKSÜRÜK İÇİN
Gece uykusuna yatırdıktan sonra öksüren ufaklığın sırtına oda sıcaklığında bıraktığınız balı sürün ve üzerini gazete ya da kağıt havlu ile kapatın. Sabaha kadar kalsın, belki gazetenin hışırtısından rahatsız olabilir ama 2-3 kez denendiğinde çok faydası görülecektir.



 
ÖKSÜRÜK İÇİN
1 baş beyaz soğan, 1 çay bardağı toz şeker; Soğan piyazlık doğranır ve çukur bir kaba konur. Toz şekerin tümü soğanın üzerini örtecek şekilde dökülür. 1 saat sonra çukur kapta soğanın üstüne kadar suyunu byraktığını göreceksiniz. Bu sudan istediginiz zaman , istediginiz sıklıkta en az 1 yemek kaşığı içmek gerekir.


ÖKSÜRÜK İÇİN
Kara turpun (mutlaka kara turp olsun) içini iri ceviz büyüklüğünde oyup içine 2 kaşık bal doldurun. 1 gün buzdolabında bekletin ama bir buzdolabı poşetinin içine koyun. Çünkü turp çok su salıyor ve etrafa akabilir. 1 gün sonra buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığına gelince 1 kaç kaşık bu çocuklara verebilirsiniz. Tadı kötü değil onun için itiraz etmeden içeceklerdir. Birkaçgün tekrarlayın.



 
ÖKSÜRÜK İÇİN
Soğanı soyduktan sonra cücüğünü oy. Alttan yorgan iğnesiyle derin delikler aç.Bir çay fincanına yada bardağa soğanı oturt. Oyduğun kısma bal doldur.Bardağa süzüleni verebilirsin.Bu arada bal boşalınca bir kez daha balla doldur.İki kez balın süzülmesi yetarli. Sonra soğanı atabilirsin. Bu miktarı bir gün içinde tüketin. 2-3 gün yapıldığında yeterli oluyor zaten.


ÖKSÜRÜK İÇİN
1 çay kaşığı keten tohumunu cezvede su ile kaynatın ve bu suyu günde 3 kez 1 çay kaşığı kadar içirin



 
ÖKSÜRÜK İÇİN
Biraz zeytinyağını ısıtın, ve içine karabiber atarak pişirin, iyice yansın. Sonra ılınınca öksüren kişinin sırtına ve göğsüne sürüp ovun. Üzerine, hafif emince sıcak bez koyun ve giydirin.


ÖKSÜRÜK İÇİN
2-3 ayvanın cekirdeklerini cıkart.. cekirdekleri yarım bardak soğuk suya koy. 2-3 saat sonra suyun jele dönüştüğünü göreceksin. O jeli çayına, sütüne ilave ederek verebilirsin. Jeli kaynatma veya çok sıcak sıvıya atma çünkü içeriği bozulabilir... Jelin hepsini birden değil 1-2 çorba kasığı kadar ver



 
BURUN TIKANIKLIĞI İÇİN
Bir yemek kaşığı kadar çörek otu, kıyılmış 5 dal maydanoz ve 3 parmak büyüklüğünde kesilmiş kırmızı lahana. Hepsini havanda dövüp bir su bardağı suyla 10dakika kaynatın, soğutun, oda sıcaklığında her buruna uygun bir damlalıkla 3'er damla damlatın. İsterseniz önce kendiniz deneyin . Aynı gün çözüm oluyor.


BURUN TIKANIKLIĞI İÇİN
Bir tutam papatya, bir tutam nane ve ince doğranmış soğan , üzerine kaynar su, günde 3 kere, 5'er dakika buharı solunacak. Küçükler için uygulaması zor ama, büyükler yapılabilir, özellikle emziren ve ilaç alamayan anneler için.



 
BOĞAZ AĞRISI İÇİN
Tülbenti boğazına sarabilecek gibi banadana gibi katlayacaksın, ince ince dilimlediğin limonları diz, üzerine karabiber serp ve boğazına bağla, bir gece yada bir kaç saat bekle ve çıkar.


KARIN AĞRISI İÇİN
Soğandan kalınca bir halka kesip göbeğinin üstüne koyun ve bir bezle sarın, 1 saat sonra ağrı geçecektir.



 
KABIZLIK İÇİN
3-4 tane olgun kayısıyı yıkayın, çekirdeklerini çıkartın ve yumuşamaları için 10 dk.buharda pişirin (aynı işlem kuru kayısı ile de yapılır). Ymuşamış olan kayısıları blenderdan geçirin, blendırdan geçirdiğiniz kayısıları marmelat kıvamına getirecek kadar suyu orta ateşte kaynatın ve sonra bu suyu kayısıların üzerine döküp kavonoza koyup,sıkıca ağzını kapayın. Kabız olan bebeğinize her öğünden sonra 1 tatlı kaşığı verin. 4 aylık ve üzeri bebekler için uyugndur.


KABIZLIK İÇİN


KEPEK LAPASI: Birbuçuk su bardağı sebze suyuna birbuçuk çorba kaşığı kepek ile 1 çay kaşığı zeytinyağı ilave edilerek 15 dakika pişirilir. Gerekise süt (veya formül mama) ve rendelenmiş havuç eklenebilinir.






 
BEBEKLERDE GAZ SANCISI İÇ
1 litre suya, 1 demet dereotu atıp kaynatın. Bebişini çok seven anneler için eziyet verici olan kısmı ise bu karışımın suyunu günde 4-5 bardak için. Etkisini 2 gün içinde gösterecektir. Ve bebişiniz aldığı anne sütü sayesinde gaz sancılarına veda edecektir.


BEBEKLERDE GAZ SANCISI İÇ
1 bir kahve bardağı suda 1 çay kaşığı kimyon tohumu kaynatılıp bebeklere içirilir. Kimyon hazmıı kolaylaştırıyor. Ama toz kimyon değil, kimyon tohumu aktarda satılıyor.



 
ATEŞ İÇİN
Islak bezle silme: Mutlaka ılık su kullanılmalı (normal vücut ısısında ne daha sıcak nede daha soğuk) Soğuk su veya alkol hastalıktan kaynaklanan ateşi düşürmek yerine yükseltebilir ve vücutta titreme hissi yaratarak ısıyı arttırır.Boynu, yüzü,karnı,dizleri,dirsekleri,koltukaltı ve kasıkları silinmelidir.


ATEŞ İÇİN

Sirkeli Hamur ; Bir avuç un (ne kadar gerekiyorsa o kadar olabilir iki avuç da olabilir), bir tutam tuz ve boza kıvamına gelecek kadar sirke konur. Boza kıvamına geldiğinde bezlere dökülür ve bu bezler ateşi olan kişinin ayaklarına sarılır. Ateş bu şekilde ayaktan çıkar. Ayrıca başa ve koltuk altlarına da sirkeli soğuk sulu bez konur.



 
İSHAL İÇİN
İshal su kaybına neden olduğu için ishali kesmenin en iyi 3 yolu;

* Anne sütü (eğer veriyorsanız)
* Yoğurt - yağsız olması tercihtir (kase kase verilmesi tavsiye edilir)
* Reflor -(Dr.unuza danışın !) - ille de ilaç isterseniz su kaybını önlemek için miniğinizin yediklerine karıştırabilirsiniz...


İSHAL İÇİN


1 ölçek yağsız yoğurt- 1 ölçek pirinç suyu ( 1litre suya, 1 çorba kaşığı pirinç ile pişirilerek hazırlanır) karıştırılır ve bu karışımın 1 su bardağı kadar miktarına iki küçük kesme şeker ilave edilierek içirilir.






 
İSHAL İÇİN
TUZ-ŞEKER ERİYİĞİ:
5 su bardağı kaynatılmış soğutulmuş su
- 2 çorba kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı yemek karbonatı
( kaşıklar tepeleme silme arası olacak şekilde doldurulur)


DOĞAL ANTİBİYOTİK
Kuru soğanın suyunu sıkıp, balla karıştırıp hastalık belirtisi gosteren kisiye yediriniz. Buna turp suyu da eklenebilir. Vücutta yaptığı doğal antibiyotik etkisi sayesinde özellikle kışın nezle, gribe karşı koruyucu olacaktır.



 
CAM PARÇASI YUTULMASI DUR
Çocuğunuz cam parçası, ya da kırılabilecek bir şey yutarsa ne yapmak gerekir biliyor musunuz? Muzu ezip pamukla karıştırıyorsunuz ve çocuğa yediriyorsunuz. Pamuk lifleri camın etrafına dolanıp bağırsaklara zarar vermeden çıkmasını sağlıyor.


   



-Butterfly-

Kasıntı: Bazen yediklerimiz (acılı, turşu) dokunur. Bu esnada bir su bardağı suya bir limon sıkılıp içilirse kasıntıdan kurtuluruz.

Kanama: Elimiz, herhangi bir yerimiz kesilirse akık yüzük taşıyorsak, kanayan yere bastırılır. Ayva varsa üzerindeki tüyler kanayan yaraya bastırılır.
Kasap elini keserse, hayvan böbreğini ortadan kesip yaraya bastırır. Kan durdurucu iğneyi 2 araştırmacı bilimadamı kasabın bu pratik çözümünden hareketle icat etmişlerdir.

İltihaplı Yara: İltihaplı yaralara kına yakılır.

Susuzluk: Hararet karaciğerden kaynaklanır. Ekşi gıdalar susuzluğu giderir. Bir su bardağı soğuk suya bir adet limon sıkıp içiniz. Salatalık ekşi nar yiyiniz.

Ateş Düşürücü: iki yemek kaşığı sirke bir su bardağı soğuk suya konulup içilir. Vücuda sirke ile pansuman yapılır.

Öksürük - Balgam: Bir kaşık çemen ununa 2 kaşık bal katılıp yenir. Bamya pişirilip yenmeye devam edilir.

Ayak Şişmesii, Burkulma: Soğan doğranır, biraz tuz ve zeytinyağı katılıp, şiş olan yere bağlanır.

İshal: Kahve içine limon sıkılıp içilir. Soğuk bal şerbeti içilir. Ekşi gıdalar yenir.

Kabızlık: Sıcak bal şerbeti içilir. Sinameki kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir. Kepekli ekmek yenilir. Keten tohumu öğütülerek hergün yenilir.

Başağrısı: Söğüt yaprağı ıhlamur gibi kaynatılıp balla tatlandırılarak bir su bardağı içilir. Bu aynı zamanda stresin de en iyi ilâcıdır. Oğulotu karabaş otu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir.

Not: Aspirin yerine söğüt kabuğu ve söğüt yaprağı kaynatıp içmek daha iyidir. Çünkü aspirin maddesi olan salisilik asit söğüt kabuğunda yeterince mevcuttur. Buradan elde edilir.

 



мiŁenα.

Bunlar işime yarayabilir..Oğluşuma herşeyin ilk başta doğalıını vermek istiyorum.

İlaçlar ikinci planda kalsın ;)


:love9: :love7: :love9:


pamuk&şekerim

ben bu forumu işte bu yazı sayesinde buldum bebişim çok gazlı bi bebek olunca denemediğim şey kalmamıştı sürekli netten bakınıyodum başka ne yapabilirim diye sonrrada bu harika bilgilere rastladım ve dereotunun gaza iyi gelğini ve sütü artırdığını öğrendm bu yazılar sayesinde ve dendm gerçekten iyi geldi yazandan dan Allah razı olsun gerçekten istifade ettim elinize sağlık...
[link=http://lilypie.com][img noborder]http://lb2f.lilypie.com/adH2p3.png[/img][/link]