28 Mart , 2024, 16:11:13

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


TATLILAR....

Başlatan sevda, 23 Aralık , 2007, 17:58:17

« önceki - sonraki »

sevda

Çilek Soslu Sakızlı Muhallebi
Çilek Soslu Sakızlı Muhallebi

Malzemeler
Yarım Paket Margarin
3 Kahve Fincanı Un
1 Kg Süt
1,5 Bardak Toz Şeker
2 Parça Damla Sakızı

Sosu İçin
Yarım Kg Çilek
1 Kahve Fincanı Toz Şeker

Hazırlanışı
Sosunu hazırlamak için çilekleri toz şeker ile robotta iyice çırpın. Muhallebisi için; tencerede margarinle unu hafifçe pişirin. Daha sonra üzerine süt, şeker ve damla sakızını ekleyerek pişirmeye devam edin. Kaynayınca altını kapatın ve mikser ile 5 dakika çırpın.

Borcamın dibini suyla ıslatıp hazırlamış olduğunuz muhallebiyi içine dökün ve soğumaya bırakın. Sosunu ister tüm muhallebinin üzerine ister servis yaparken ayrıca dökün.

Not: Yayında dondurma ile de servis yapabilirsiniz.




Kayısılı Muhallebi
Kayısılı Muhallebi
Malzemeler
3 Kahve Fincanı Toz Şeker
3 Kahve Fincanı Un
1 Litre Süt
1 Yumurta Sarısı
Vanilya
75gr Tereyağı
8-10 Kuru Kayısı
Ayrıca 1 Bardak Şeker

Hazırlanışı
Süt, un, şeker ve yumurta sarısını karıştırıp muhallebi gibi pişirin, vanilya ve yağ ekleyip biraz çırpın. 1 bardak şekeri az su ile karamelize edip ıslatılmış yuvarlak borcama yayın. Üzerine haşlanıp ikiye bölünmüş kayısılar dizin. Muhallebiyi dökün. Buzdolabında bir gece bekletip ters çevirerek servis tabağına alın.



Kahvaltı Keki
Kahvaltı Keki

Malzemeler
1/2 Bardak Amerikan Soya Unu
1,5 Bardak Buğday Unu
1 Bardak Şeker
1/2 Bardak Soya Margarini
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
1/2 Çay Kaşığı Karbonat
1/4 Çay Kaşığı Tuz
1/2 Bardak Ayran
1 Bardak Siyah Kuru Üzüm
3 Adet Yumurta

Hazırlanışı
Şeker ve soya margarinini krema haline gelene kadar çırpın. İçine yumurtaları tek tek ilave edip tekrar karıştırın. Daha sonra diğer malzemeleri içine atıp iyice harmanlayın. Hamur akıcı ve yumuşak bir hale geldiğinde tepsiye dizdiğiniz küçük kek kağıtlarının içine birer kaşık hamur akıtın.

Önceden 190 °C ısıtmış olduğunuz fırına verin. İsteğe göre üstüne pudra şekeri de ekleyebilirsiniz.


Kayısılı Brownie
Kayısılı Brownie

Malzemeler
300gr Bitter Çikolata
100gr Tereyağı
1.5 Su Bardağı Tozşeker
4 Yumurta
2 Su Bardağı Un
Yarım Paket Vanilya
1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
300gr Kuru Kayısı

Hazırlanışı
Çikolatayı küçük parçalara kırıp porselen bir kaseye alın. Tereyağını ilave edip benmari usulü eritin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kayısıları ortadan ikiye kesin. Yumurtaları tozşekerle bir kapta köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Un, kabartma tozu, vanilya ve çikolatalı karışımı ilave edip çırpmaya devam edin.

Kenarları 22cm olan kare fırın kalıbını yağlayıp hazırladığınız hamuru dökün. Üzerine kesik kısımları alta gelecek şekilde kayısıları dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Soğuyunca kare şeklinde dilimleyip servis yapın



Muzlu Cevizli Top Kek
Muzlu Cevizli Top Kek

Malzemeler
1-1/2 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Amerikan Pirinç Kepeği
1/2 Su Bardağı Şeker
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
3 Büyük Püre Haline Getirilmiş Muz
3 Yumurtanın Akı Az Çırpılmış
3 Yemek Kaşığı Bitkisel Yağ
1 Çay Kaşığı Vanilya Özü
4 Yemek Kaşığı Çekilmiş Ceviz İçi

Hazırlanışı
Un, pirinç kepeği, şeker, kabartma tozu ve tuzu büyük derin bir kaseye koyun. Muz, yumurta akı, yağ ve vanilya özünü ilave edin ve kuru maddeler ıslanıncaya kadar karıştırın. Ceviz içini ilave edin ve bu karışımı yoğurduktan sonra yuvarlak toplar yapın.

220 derecedeki fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Tepsiden çıkardıktan sonra soğumaya bırakın ve sonra servis yapın.



Ayvalı ve Bademli Turta
Ayvalı ve Bademli Turta

Malzemeler
100gr Tereyağı
Yarım Su Bardağından Biraz Fazla Toz Şeker
3 Yumurta
1/3 Su Bardağı Un
2 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
2 Su Bardağı Badem (Soyulmuş Ve Robottan Geçirilmiş)
2 Ayva Tatlısı

Üzerine
Ayva tatlısından artan şerbet

Hazırlanışı
Tereyağını ve şekeri çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyip çırpmaya devam edin. Unu ve kabartma tozunu karıştırın. Bademleri una katın. Bu karışımı büyük metal bir kaşıkla yumurtalı karışıma ilave edin. Ayva tatlılarından birini ince ince dilimleyip karışıma ekleyin.

Karışımı yağlanmış kek kalıbına yayın. Diğer ayvayı da ince ince dilimleyip hamurun üzerine dizin. Önceden ısınmış 170C fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Pişince çıkarıp soğutun ve üzerine fırça ile tatlının şerbetini sürün.




Elmalı Tatlı
Elmalı Tatlı

Malzemeler
9 Adet Elma
Toz Şeker
1 Su Bardağı Ceviz İçi, Dövülmüş
2 Tatlı Kaşığı Tarçın
Yarım Su Bardağı Kuru Üzüm

Su

Kreması
2 Yemek Kaşığı Buğday Nişastası
1 Yemek Kaşığı Un
1 Su Bardağı Toz Şeker
2 Paket Vanilya
1kg Süt
Ocaktan İndirince 1 Yemek Kaşığı Margarin/Tereyağı

Hazırlanışı
Elmaları soyup (kesmeden) içlerini oyun. Tencereye alıp her birinin üzerine 2 yemek kaşığı şeker serpin. Yarı boylarına gelecek kadar su ekleyip haşlayın. Ayrı bir yerde ceviz, tarçın ve üzümü karıştırın. Haşladığınız elmaların içini bu karışımla doldurun. Kremayı pişirin, ocaktan alınca yağını ekleyip karıştırın. Elmalarınızın üzerine bu kremadan döküp servis yapın.




Etimekli Tatlı
Etimekli Tatlı


Malzemeler
10-12 Tuzsuz Etimek
2 Su Bardağı Toz Şeker
750gr. Süt
3 Tepeleme Yemek Kaşığı Un
2 Paket Vanilya
2 Su Bardağı Süt (750gr'dan Ayrıca)
2 Paket Kremşanti
2 Su Bardağı Su
Hindistan Cevizi

Hazırlanışı
Etimekleri dikdörtgen bir borcama dizin. 2 su bardağı toz şekeri tencerede biraz yakın. 2 su bardağı kaynar suyu tencereye ekleyin ve bu karışımı sıcakken etimeklerin üzerine dökün.

750gr. sütü un ve vanilya ilavesiyle muhallebi gibi pişirin. Etimeklerin üzerine sürün. 2 su bardağı sütle kremşanti hazırlayın, en üst kata da bu kremşantiyi sürün. Hindistan ceviziyle süsleyin.




Cevizli Tatlı
Cevizli Tatlı

Malzemeler
6 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Su Bardağı Eritilmiş Tereyağı/Margarin
3 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Yumurta
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 Su Bardağı Çekilmiş Ceviz İçi

Şerbeti İçin
3 Su Bardağı Toz Şeker
3 Su Bardağı Su
1 Yemek Kaşığı Limon Suyu

Hazırlanışı
Su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.

Unu, hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp sıvıyağ, katıyağ, yoğurt, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açın. Ortasına ceviz içi yerleştirin. İki ucunu üst üste kapatın (iyice kapatmazsanız fırında pişerken açılıyor). Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 170C fırında iyice kızarana kadar pişirin. Tepsiyi fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Üzerlerine ceviz serperek servis yapın.



sevda

 KABAK TATLISI   
--------------------------------------------------------------------------------

  Malzemeler :
  1 kg. tatlı kabağı
  2 bardak toz şeker
  1/2 bardak ceviz içi 

--------------------------------------------------------------------------------
  Hazırlanışı :
Kabağı 7-8 cm. uzunlukta 1,5-2 cm. kalınlıkta dilimlere doğrayıp kabuklarını soyun. Yıkadıktan sonra kenarlı bir tepsiye yerleştirin. Kabağın yarısına gelecek kadar su koyun ve orta hararette bir ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tahmini 1/2 bardak su kalınca, toz şekeri serperek ilave edin.

Buğusu ile şeker eridikten sonra tepsinin kapağını açın. Şeker hafif koyulaşınca ateşten alarak soğumaya bırakın. Servis tabağına koyduktan sonra üzerine ceviz içini serpip servis yapın.




REVANİ
--------------------------------------------------------------------------------

  Malzemeler :
  1 1/4 bardak ince irmik
  1/4 bardak un
  5 bardak toz şeker
  2 1/2 çorba kaşığı tereyağı
  9 adet yumurta
  1 küçük limon kabuğu rendesi
  1/2 çorba kaşığı tereyağı
  1 çorba kaşığı un
  1 çorba kaşığı limon suyu
  Tuz 

--------------------------------------------------------------------------------
  Hazırlanışı :
Kenarlı ve yuvarlak bir tepsinin altını yağla iyice yağladıktan sonra tepsiye un serpin ve unun tepsinin herbiri yanına yayılmasını sağlayın sonra da tepsiyi baş aşağı çevirerek fazla unları dökün ve tepsiyi bir kenara bırakın.

Yumurtaların sarısını ve beyazını başka başka tencerelere ayırın ve yumurta sarılarına 1bardak toz şeker ile limon kabuğu rendesi katarak telle 10 dakika kadar çırpın ve bir kenara bırakın.

Diğer tenceredeki yumurta beyazlarına bir tutam tuz katarak yumurta akları kar gibi beyaz ve koyu bir köpük haline gelinceye kadar 10 dakika hiç durmadan dövün. Sonra bu yumurta aklarını yumurta sarısı tenceresine dökün ve irmik ile unu da ilave ederek hepsini bir kaşıkla karıştırın ve erimiş fakat soğuk halde olan tereyağını da katarak tekrar karıştırın sonra bu hamuru içi yağlanmış ve unlanmış tepsiye dökün ve orta ısıdaki fırında 1 saat kadar pişmeye bırakın.

Hamur fırından çıkacağına yakın bir tencereye 4 bardak toz şeker, 3 1/4 bardak su ile limon suyu koyarak orta ısıdaki ateşte karıştırın, şekerin suda erimesini sağlayın ve orta koyulukta şurup haline gelene kadar kaynatın. Revani hamuru pişince fırından alın ve hemen üzerine şurubu katarak içirin ve revaniyi 1 saat ılık bırakın sonra tepsinin üzerine bir tabak kapatıp alt üst edin ve iyice soğuduktan sonra servis yapın.




KEŞKÜL
--------------------------------------------------------------------------------

  Malzemeler :
  8 bardak süt
  1 1/4 bardak toz şeker
  1 bardak hindistan cevizi tozu
  1 çay bardağı pirinç unu
  1 bardak iç badem
  Tuz




--------------------------------------------------------------------------------
  Hazırlanışı :
Bir havana, iki üç defa da olmak üzere elinizdeki toz hindistan cevizi ile azar azar 1 çay bardağı sütü koyarak dövün. Toz hindistan cevizlerinin iyice ezilmesini sağlayın, sonra da toz hindistan cevizi olan sütü 10 dakika kadar karıştırarak kaynatın. Sonra hindistan cevizli sütü bir tülbentten geçirerek başka bir tencereye aktardıktan sonra toz şekerle bir tutam tuzu katın ve sütü tekrar kaynamaya bırakın.

Diğer taraftan başka bir kaba pirinç ununu koyarak bunun üstüne 1 bardak suyu sicim gibi akıtın ve bir taraftan da karıştırarak pirinç ununu su içinde eritin. Sonra da bu karışımı kaynamakta olan şekerli süte yine sicim gibi akıtarak ve bir yandan da hızlıca karıştırarak iyice yedirin. Sonra içinde pirinç unu olan sütü, hafif bir düğün çorbası kıvamına gelinceye dek durmadan karıştırın pişince tencereyi ateşten alarak hemen büyük bir tabağa veya küçük tatlı kaselerine bölün ve iyice soğumaya bırakın.

Soğuyunca tam ortalarına, kaynar suya sokulup çıkartılarak kabukları soyulmuş ve dövülmüş 1 bardak badem içi serpilerek servis yapılır.





FIRINDA SÜTLAÇ
--------------------------------------------------------------------------------

  Malzemeler :
  3 1/2 bardak süt
  1 su bardağı şeker
  1/2 su bardağı pirinç
  1 kahve fincanı nişasta
  3 adet yumurta sarısı
  Tuz




--------------------------------------------------------------------------------
  Hazırlanışı :
Pirinci bol suyla üç-dört kez yıkayıp süzün. Üzerini örtecek kadar ılık su ilave edip bir saat dinlendirin ve süzün. İçine bir tutam tuz atılmış 2 1/2 bardak sütü kaynatın. Pirinci ilave edip ağır ateşte ara sıra karıştırarak yaklaşık 30 dakika daha pişirin. Şekeri ilave edip 5 dakika daha pişirin.

Nişastayı 1 bardak süte yedirin. Kaynamakta olan süte azar azar yedirerek katın. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Fırınınızı iyice kızdırın ve küçük bir kapta 3 adet yumurta sarısını çırpın. Ilınmaya yüz tutan sütlaçtan bir kaç kaşık alıp yumurta sarılarına yedirin. Daha sonra bu karışımı tekrar sütlaca katıp karıştırın. Sütlacı payrex bir kaba boşaltın, kızgın fırına sürüp üzeri yanıncaya kadar pişirin. Fırından alıp soğuduktan sonra servis yapın.




YUMUŞAK POĞAÇA
--------------------------------------------------------------------------------

   Malzemeler :
  1 paket yumuşatılmış margarin
  1 su bardağı sıvı yağ
  1 su bardağı süt
  Kibrit kutusu kadar yaş maya
  Aldığı kadar un
  Tuz


--------------------------------------------------------------------------------
  Hazırlanışı :
Tüm malzeme yoğurulup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Küçük parçalar halinde alıp avuç içinde açın. İçine ne malzeme istiyorsanız koyun ve ters çevirerek yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek fırında çok kurutmadan pişirin.



şerife Berat

sevdacım çok guzel tarıflerın ama bırde resımlerı olsaydı daha da guzel olurdu bacım  8)

sevda

Şerifecim resimleride güzeldiii ama bak onu hiç koymayı akıl edememişim ama gerçekten hoş bitanem ve kolay tariflerr... ;) :opucuk: